Πολιτικη & Οικονομια

Πολύ αργά για συγγνώμες κ. Κουρουμπλή

Ό,τι και αν κάνετε η ιστορία έχει γραφτεί και δεν ξεγράφεται με το έτσι θέλω

67623-150438.jpg
Γιάννης Πολίτης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
358495-742510.jpg

Με ιδιαίτερη έκπληξη, άκουσα τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή να λέει σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι «πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη, εάν κάποιοι κατηγόρησαν και ονόμασαν κάποιους γερμανοτσολιάδες». Ο κ. Κουρουμπλής, απ’ ό,τι φαίνεται διακατέχεται από έλλειψη μνήμης καθώς δεν γίνεται να μη θυμάται ότι το κόμμα στο οποίο βρίσκεται τώρα, από τον Μάιο του 2010 –που ψηφίστηκε το πρώτο Μνημόνιο– μέχρι και τον Ιανουάριο του 2015 –πρώτη φορά Αριστερά κυβέρνηση– είχε βασίσει τη ρητορική του πάνω σε όρους όπως «γερμανοτσολιάδες», «δοσίλογοι», «προδότες», «go back, κ. Μέρκελ και κ. Σόιμπλε» και ούτω καθ’ εξής.

Επίσης o κ. Κουρουμπλής δείχνει να ξεχνάει ότι έφυγε από το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν ψήφισε το Μνημόνιο, και όντας αντιμνημονιακός μεταπήδησε στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου εκεί όχι μόνο δεν συνέχισε να σηκώνει στα ύψη την αντιμνημονιακή παντιέρα αλλά έκανε κυβίστηση, ψήφιζοντας αδιαμαρτύρητα το 3ο Μνημόνιο. 

Παράλληλα, ο υπουργός Ναυτιλίας μάλλον δεν θυμάται ότι νυν βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πέραν του ότι συμμετείχαν ενεργά στους Αγανακτισμένους του 2011, οι οποίοι έστηναν κρεμάλες και λαϊκά δικαστήρια στο Σύνταγμα, ήταν εκείνοι που φώναζαν στους τότε κυβερνώντες ότι δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν στο δρόμο. 

Ακόμη του διαφεύγει ότι οι «γερμανοτσολιάδες» που αναφέρεται μείωσαν το ελληνικό χρέος κατά 137,9 δισ ευρώ, το μεγαλύτερο κούρεμα χρέους στην ιστορία, την ώρα που το κόμμα του οποίου υπήρξε κορυφαίος υπουργός λίγο έλειψε να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρώ.

Επίσης του διαφεύγει (;) ότι ο ΣΥΡΙΖA όχι μόνο δεν οδηγεί τη χώρα έξω από τα Μνημόνια, αλλά αντίθετα την βυθίζει ακόμα περισσότερο μέσα σε αυτά. 

Δυστυχώς, κ. Κουρουμπλή, είναι πολύ αργά για συγγνώμες. Ό,τι και αν κάνετε η ιστορία έχει γραφτεί και δεν ξεγράφεται με το έτσι θέλω. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.