Πολιτικη & Οικονομια

Σάλος για τις «ουρές» των προαπαιτούμενων στη Βουλή, σε νομοσχέδιο για την αλιεία

Σε φορτισμένο κλίμα διεξήχθη η Διάσκεψη των Προέδρων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
358089-741844.jpg

Σάλο έχει προκαλέσει η  πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει τα εκκρεμή προαπαιτούμενα με τη μορφή τροπολογιών σε νομοσχέδιο για την αλιεία που αναμένεται να ψηφιστεί την Παρασκευή από την Ολομέλεια της Βουλής.

Σε φορτισμένο κλίμα διεξήχθη και η Διάσκεψη των Προέδρων για το θέμα. , Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ζήτησε ένα δίωρο περιθώριο για να μεταφέρει τα αιτήματα της αντιπολίτευσης  στην κυβέρνηση, τα οποία δεν έγιναν αποδεκτά. 

Η ΝΔ δια στόματος του γενικού γραμματέα της Κ.Ο. του κόμματος Κώστα Τσιάρα μίλησε για αδιανόητη και απαράδεκτη διαδικασία και ζήτησε να έρθουν ως ξεχωριστό νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί τη Δευτέρα. Αντιδράσεις υπήρξαν και στα υπόλοιπα κόμματα.

Έντονα αντέδρασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και μίλησαν για υποβάθμιση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, ενώ οι εκπρόσωποι της ΝΔ είπαν στον κ. Βούτση ότι αν τελικώς η κυβέρνηση επιμένει στην οδό των τροπολογιών, αυτές να έρθουν στη συνεδρίαση της Δευτέρας. 

«Έκτακτο: με τροπολογίες στην σύμβαση για την αλιεία (!) έρχονται τα νέα μέτρα! Λογικό. Αφού περνάνε τους ψηφοφόρους τους για χάνους», ήταν η αντίδραση του Σταύρου Θεοδωράκη με σχετική ανάρτηση στο Twitter.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ