Πολιτικη & Οικονομια

Η «Κίνηση Πολιτών» ανοίγει το κεφάλαιο «Λαϊκισμός, Δημοκρατία & Οικονομία»

Μια ανοικτή εκδήλωση στις 26 Ιουνίου που αφορά την «αυριανή Ελλάδα» με ομιλητές σημαντικούς πανεπιστημιακούς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
357631-741007.jpg

Το τρίπτυχο «Λαϊκισμός, Δημοκρατία & Οικονομία» προσεγγίζει με τρεις σημαντικούς ομιλητές η «Κίνηση Πολιτών» στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουνίου, ώρα 19:30 στον Πολυχώρο του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Πιο αναλυτικά θα μιλήσουν: ο ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρης Δημητράκος, με θέμα: «Ο λαϊκισμός ως παθογένεια της δημοκρατίας», ο καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης του πανεπιστημίου Πειραιώς και NR Senior Fellow στο Ίδρυμα Μπρούκινγκς των Ηνωμένων Πολιτειών, Θοδωρής Πελαγίδης με θέμα: «Λαϊκισμός και Οικονομία» και  ο Γιώργος Αρχόντας, επισκέπτης ερευνητής στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του πανεπιστημίου Πελοποννήσου με θέμα: «Αντιμετώπιση του λαϊκισμού». Η συζήτηση που εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Η Αυριανή Ελλάδα» θα συντονίσει ο Γιώργος Βεϊνόγλου, ειδικός γραμματέας Δ.Σ. της Κίνησης Πολιτών.

Λίγα λόγια για την «Κίνηση Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία»

Ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με ιστορία περίπου 30 ετών, ο οποίος συστέγασε ανθρώπους διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων και αφετηριών που είχαν όμως έναν κοινό στόχο: την αναμόρφωση της ελληνικής κοινωνίας χωρίς πολιτικές αγκυλώσεις και παρωπίδες και τη δραστηριοποίηση της Κοινωνίας Πολιτών. 

Ο Λεωνίδας Κύρκος, εμβληματική προσωπικότητα της αριστεράς και ο Μιχάλης Ράπτης/Πάμπλο, ηγετική φυσιογνωμία του τροτσκιστικού κινήματος στην Ελλάδα συστρατεύθηκαν, κάτω από το κοινό όραμα της Κίνησης Πολιτών, με τον Θεόδωρο Παπαλεξόπουλο επί σειρά ετών Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, αλλά και τονΣτέφανο Ματθία, πρώην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Πανεπιστημιακοί, όπως ο Φάιδων Βεγλερήςκαι ο Ηλίας Κατσούλης, διπλωμάτες, όπως ο Κώστας και ο Ιωάννης-Αλέξιος  Ζέπος αλλά και άτομα του πρώιμου ακτιβισμού, όπως ο Ρούσσος Κούνδουρος λειτούργησαν κάτω από την επιθυμία της δι-ιδεολογικής προσέγγισης. 

Στις ίδιες αρχές στηρίζεται και σήμερα η Κίνηση Πολιτών, που υποδέχεται πολίτες από όλη την Ελλάδα και ζητεί τη συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας μας.

Η Κίνηση Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία είναι μία από τις ελάχιστες ελληνικές ΜΚΟ που λειτουργεί με σκοπό τη διαμόρφωση θεσμικών παρεμβάσεων. Ο ρόλος της στην Ελλάδα της κρίσης και των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίος, αφού με την αξιοπιστία της όλα αυτά τα χρόνια έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη ανθρώπων που συνεργάζονται μαζί της για την κατάθεση λύσεων ευρύτερης κοινωνικής αποδοχής. Τα τελευταία χρόνια η Κ.Π. παρεμβαίνει δυναμικά με πρωτότυπες δράσεις που επιχειρούν να εδραιώσουν μια νέα εικόνα του ενεργού πολίτη στην Ελλάδα. Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να πάρετε περισσότερες πληροφορίες από το site  της Κ.Π., στη διεύθυνσηwww.kinisipoliton.gr ή πηγαίνοντας στο πεδίο των εκδηλώσεων πατώντας εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ