- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η «Κίνηση Πολιτών» ανοίγει το κεφάλαιο «Λαϊκισμός, Δημοκρατία & Οικονομία»
Μια ανοικτή εκδήλωση στις 26 Ιουνίου που αφορά την «αυριανή Ελλάδα» με ομιλητές σημαντικούς πανεπιστημιακούς
Το τρίπτυχο «Λαϊκισμός, Δημοκρατία & Οικονομία» προσεγγίζει με τρεις σημαντικούς ομιλητές η «Κίνηση Πολιτών» στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουνίου, ώρα 19:30 στον Πολυχώρο του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Πιο αναλυτικά θα μιλήσουν: ο ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρης Δημητράκος, με θέμα: «Ο λαϊκισμός ως παθογένεια της δημοκρατίας», ο καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης του πανεπιστημίου Πειραιώς και NR Senior Fellow στο Ίδρυμα Μπρούκινγκς των Ηνωμένων Πολιτειών, Θοδωρής Πελαγίδης με θέμα: «Λαϊκισμός και Οικονομία» και ο Γιώργος Αρχόντας, επισκέπτης ερευνητής στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του πανεπιστημίου Πελοποννήσου με θέμα: «Αντιμετώπιση του λαϊκισμού». Η συζήτηση που εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Η Αυριανή Ελλάδα» θα συντονίσει ο Γιώργος Βεϊνόγλου, ειδικός γραμματέας Δ.Σ. της Κίνησης Πολιτών.
Λίγα λόγια για την «Κίνηση Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία»
Ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με ιστορία περίπου 30 ετών, ο οποίος συστέγασε ανθρώπους διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων και αφετηριών που είχαν όμως έναν κοινό στόχο: την αναμόρφωση της ελληνικής κοινωνίας χωρίς πολιτικές αγκυλώσεις και παρωπίδες και τη δραστηριοποίηση της Κοινωνίας Πολιτών.
Ο Λεωνίδας Κύρκος, εμβληματική προσωπικότητα της αριστεράς και ο Μιχάλης Ράπτης/Πάμπλο, ηγετική φυσιογνωμία του τροτσκιστικού κινήματος στην Ελλάδα συστρατεύθηκαν, κάτω από το κοινό όραμα της Κίνησης Πολιτών, με τον Θεόδωρο Παπαλεξόπουλο επί σειρά ετών Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, αλλά και τονΣτέφανο Ματθία, πρώην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Πανεπιστημιακοί, όπως ο Φάιδων Βεγλερήςκαι ο Ηλίας Κατσούλης, διπλωμάτες, όπως ο Κώστας και ο Ιωάννης-Αλέξιος Ζέπος αλλά και άτομα του πρώιμου ακτιβισμού, όπως ο Ρούσσος Κούνδουρος λειτούργησαν κάτω από την επιθυμία της δι-ιδεολογικής προσέγγισης.
Στις ίδιες αρχές στηρίζεται και σήμερα η Κίνηση Πολιτών, που υποδέχεται πολίτες από όλη την Ελλάδα και ζητεί τη συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας μας.
Η Κίνηση Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία είναι μία από τις ελάχιστες ελληνικές ΜΚΟ που λειτουργεί με σκοπό τη διαμόρφωση θεσμικών παρεμβάσεων. Ο ρόλος της στην Ελλάδα της κρίσης και των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίος, αφού με την αξιοπιστία της όλα αυτά τα χρόνια έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη ανθρώπων που συνεργάζονται μαζί της για την κατάθεση λύσεων ευρύτερης κοινωνικής αποδοχής. Τα τελευταία χρόνια η Κ.Π. παρεμβαίνει δυναμικά με πρωτότυπες δράσεις που επιχειρούν να εδραιώσουν μια νέα εικόνα του ενεργού πολίτη στην Ελλάδα. Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να πάρετε περισσότερες πληροφορίες από το site της Κ.Π., στη διεύθυνσηwww.kinisipoliton.gr ή πηγαίνοντας στο πεδίο των εκδηλώσεων πατώντας εδώ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αγαπάμε το ΠΑΣΟΚ; Ας το αποδείξουμε»
Καταβολή επικουρικών συντάξεων σε δύο κύματα
Στη δημοσιότητα οι «300+1» υπογραφές που κατατέθηκαν μαζί με την Ιδρυτική Διακήρυξη
Νέα παρέμβαση μετά τις αντιδράσεις για τα περί συνεργασίας με την ΕΛΑΣ
«Η ΕΛΑΣ μάζεψε ό,τι ρετάλι υπάρχει από τον ΣΥΡΙΖΑ»
Αιχμηρή απάντηση στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων που άνοιξε θέμα συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα
Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές
Σφοδρή κριτική του άλλοτε στενού του συνεργάτη
Μετά τις αναφορές του πρώην επικεφαλής της ΑΔΑΕ για τη δημοσιογραφία
Έφερε ως παράδειγμα τον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2023 στον Δήμο Αθηναίων
Να προστατευθούν τα δικαιώματα και οι περιουσίες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας
Παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΑΔΑΕ κατά του δημοσιεύματος - Απάντηση του εκδότη σε υψηλούς τόνους
Το ακραίο τοξικό κλίμα που επικρατεί στον δημόσιο λόγο, αποτελεί βασικό παράγοντα της απογοήτευσης και της αποστροφής του εκλογικού σώματος από την κάλπη
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Τα μέτρα για ακρίβεια, ενέργεια και μεταρρυθμίσεις
Ξεκινά η διαδικασία - Σχέδιο για σύγχρονο κόμβο logistics, ναυπηγικής και ενέργειας
Εντός Ιουνίου ξεκινά το πρόγραμμα των 500 εκατ. ευρώ - Κάλυψη δαπανών έως 95%
Πολιτική αντιπαράθεση μετά το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας
Η έγκριση βασίστηκε σε συγκοινωνιακή μελέτη και προκαταρκτική μελέτη βιωσιμότητας
Η ανάρτηση του υπουργού Δικαιοσύνης για τη σύγκρουση που ξέσπασε μετά το πρωτοσέλιδο του Documento
Συνάντηση με την Ειρήνη Πική στο Προεδρικό - Στο επίκεντρο η Έκθεση της Επιτροπής Σοφών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.