Πολιτικη & Οικονομια

Η κόκκινη γραμμή 425

Ενθουσιασμένος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης από τη σελίδα του στο Facebook. Άντε και καλά... tweets!

Ρεπόρτερ
ΤΕΥΧΟΣ 425
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εκτός από τον «πρωινό καφέ» του πρωθυπουργού, έχουμε και άλλον «πρωινό καφέ» με εκπροσώπους υπουργών. Και εκεί οι «στουρναρικοί» και οι «πρώην σημιτικοί» είναι το κόκκινο πανί.


Η τρόικα επιτηρεί την κυβέρνηση και ο Χρύσανθος Λαζαρίδης επιτηρεί (επικοινωνιακά) τον Γ. Στουρνάρα.


Υπήρξαν και οι κακεντρεχείς του ΠΑΣΟΚ που έκαναν το εξής σχόλιο: «Με ένα εκατομμύριο ψήφους στις εσωκομματικές επί Γιώργου Παπανδρέου, πιάσαμε στη συνέχεια το 44%. Με 100.000 ψήφους, τι ποσοστό θα πιάναμε σήμερα;” Απλή μέθοδος των τριών.


Ενθουσιασμένος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης από τη σελίδα του στο Facebook. Άντε και καλά... tweets!


«Δεν ξεχνώ» είπε ο Γ. Καρατζαφέρης, που παραβρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου του Κ. Μητσοτάκη. Δεν ξεχνά που ο τότε πρόεδρος της ΝΔ τον ανέδειξε στην πολιτική σκηνή, ενσωματώνοντάς τον στη ΝΔ.


Ο έτερος Καππαδόκης, ο Πανίκας Ψωμιάδης, έκανε... περιοδεία στην αίθουσα των συγκεντρωμένων για το βιβλίο του Κ. Μητσοτάκη, χαιρετώντας τους πάντες όπως παλιά. Όπου γάμος...


«Περνώ την ιώβεια περίοδο» δήλωσε ο Βύρων Πολύδωρας, που διαβάζει... φυσική, ειδικά το κεφάλαιο περί «αντοχής υλικών». Τόσο πολύ υποφέρει στο κόμμα του;


Σε δίλημμα οι περισσότεροι ευρωβουλευτές της ΝΔ για το αν θα ψηφίσουν ή όχι τον κουτσουρεμένο κοινοτικό προϋπολογισμό. Το ρεύμα πάντως στο ευρωκοινοβούλιο είναι να καταψηφιστεί η απόφαση της Συνόδου Κορυφής.


Το πρόβλημα είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση εμφάνισε ειδικά τα κονδύλια του ΕΣΠΑ 2014-2020 ως επιτυχία...


Όλα μπορούν να συμβούν, ακόμα και να πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας, έλεγε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με αφορμή το ατύχημα υπαλλήλου της Βουλής στην οροφή του κοινοβουλίου. Ζήλεψε τον Αστερίξ ο πρόεδρος της Βουλής.


Νέο κύκλο συναντήσεων εγκαινίασε ο Γ. Ραγκούσης. Νέο γύρο επαφών και ο Ηλ. Μόσιαλος. Νέος γύρος τραπεζιών από ευρωπαϊστές. Κοινή συνισταμένη δεν φαίνεται στον ορίζοντα.


Δεν θα το πιστέψετε, αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνουν πλέον λόγο μόνο για το διαχωρισμό των «φωτισμένων» καραμανλικών – από τους σαμαρικούς...


Από την περασμένη Δευτέρα διαχωρίζουν και το... μητσοτακικό ρεύμα από τον κορμό της ΝΔ.


Γιατί ο Μ. Βορίδης θέλει πολύ να γίνει υπουργός, αλλά ο Α. Σαμαράς διστάζει;


Δεν γυρίσαμε στο ΠΑΣΟΚ για να ενταχθεί το κόμμα πλήρως στο κυβερνητικό σχήμα, ήταν το σχόλιο του Κ. Σκανδαλίδη που ακούστηκε ανήμερα της επιστροφής των 4 «άσωτων» βουλευτών στο κόμμα.