Πολιτικη & Οικονομια

Ο Φώτης Κουβέλης μίλησε γα την κυβερνητική συνεργασία του με τον Κων. Μητσοτάκη

«Ανεξάρτητα από διαφωνίες και διαφορές από την πολιτική που εξυπηρετούσε, ο  Κ. Μητσοτάκης ήταν ένας κατ’ εξοχήν κοινοβουλευτικός άνδρας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
356707-739055.jpg

Ο Φώτης Κουβέλης μίλησε στον Alpha 989 για την κυβερνητική συνεργασία του Συνασπισμού με τη ΝΔ το 1989 και για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη:

«Αυτή η συνεργασία ήταν περιορισμένου χρόνου και χαρακτήρα. Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας ο κ Μητσοτάκης τήρησε απόλυτα και με συνέπεια όλα όσα είχαν συμφωνηθεί.

Προωθήθηκε, έγινε νόμος του κράτους, ίσχυσε και ισχύει η  άρση των συνεπειών  του εμφυλίου πολέμου, μια απόφαση πάρα πολύ σημαντική γιατί ήθελε να βάλει τέλος σε όλα εκείνα που είχε δημιουργήσει ο εμφύλιος πόλεμος .

Επίσης, τηρήθηκε μετά από πολλές διαφωνίες και η συμφωνία που είχαμε κάνει για την καθιέρωση του αυτοδιοίκητου της δικαιοσύνης,  όπως και για τον εκδημοκρατισμό του χώρου.

Εκείνο που τον διέκρινε ήταν η σχέση εμπιστοσύνης που σου δημιουργούσε και η συνέπεια σε κείνα τα οποία αναλάμβανε να υπηρετήσει μετά από συμφωνία.

Είναι σημαντικά εκείνα που είπε εκείνη την ημέρα (που δολοφόνησαν τον Παύλο Μπακογιάννη) ο Κ. Μητσοτάκης μέσα στη Βουλή. 

Ανεξάρτητα από διαφωνίες και διαφορές από την πολιτική που εξυπηρετούσε, ο  Κ. Μητσοτάκης ήταν ένας κατ’ εξοχήν κοινοβουλευτικός άνδρας. Παρακολουθούσε από την αρχή μέχρι το τέλος και παρενέβαινε στις συνεδριάσεις της Βουλής, ακόμα και όταν ήταν ένας απλός βουλευτής.  

Έδειχνε την μεγάλη του εμπιστοσύνη στον κοινοβουλευτισμό. Σημείωνε ότι το κοινοβούλιο είναι το κατ’ εξοχήν όργανο έκφρασης της λαϊκής κυριαρχίας.

Ήταν σταθερός υποστηρικτής της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Για κάποιες από τις ενέργειές του που αφορούσαν την εξομάλυνση των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας είχε δεχτεί έντονες κριτικές».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ