Πολιτικη & Οικονομια

Η βόμβα μπήκε και βγήκε από τη Βουλή;

59189009_2154225567959075_3788618135297327104_n.jpg
Κώστας Κυριακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
356335-738415.jpg

Από τα μηχανήματα της Βουλής και συγκεκριμένα του φυλακίου που βρίσκεται αριστερά της κεντρικής εισόδου του Κοινοβουλίου, φαίνεται πως πέρασαν οι φάκελοι της αλληλογραφίας του Λουκά Παπαδήμου. Πληροφορίες που διέρρευσαν το πρωί του Σαββάτου, επιβεβαιώνουν -προς ώρας- τους ισχυρισμούς του ενός εκ των δύο συνοδών  του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος την Παρασκευή έδωσε την πρώτη του κατάθεση στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία υποστηρίζοντας τη συγκεκριμένη εκδοχή.

Αργά το απόγευμα της Παρασκευής πληροφορίες από τη Βουλή έφεραν τους υπεύθυνους ασφαλείας και συγκεκριμένα τον φρούραρχο να αρνείται το συγκεκριμένο σενάριο. Μετά και από εκείνην την εξέλιξη οιι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής ζήτησαν να δουν και να ελέγξουν επισταμένως  το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στο συγκεκριμένο φυλάκιο στο κτίριο του κοινοβουλίου,  μία διαδικασία που ξεκίνησε αργά του βράδυ της Παρασκευής. Σύμφωνα,  λοιπόν, με τις τελευταίες πληροφορίες το υλικό από τις κάμερες έδειξε ότι πράγματι ο συνοδός ασφαλείας του Λουκά Παπαδήμου πήγε  τους φακέλους για έλεγχο στο συγκεκριμένο μηχάνημα x-ray. Ο συνοδός του κ.Παπαδήμου ανέφερε συγκεκριμένα στην κατάθεσή του: “«Παρέλαβα τον κ. Παπαδήμο στις 10:40 το πρωί μαζί με την υπόλοιπη συνοδεία. Μαζί μου πήρα και την αλληλογραφία που είχε φθάσει στο σπίτι» αναφέρει στην κατάθεσή του ο συνοδός ασφαλείας του κ. Παπαδήμου και συνεχίζει: «Όταν φθάσαμε στο γραφείο του προέδρου στην Τράπεζα της Ελλάδος πήρα στα χέρια μου και έβαλα στην μπαγκαζιέρα της μοτοσυκλέτας τέσσερις φακέλους που τους είχαμε πάρει από το σπίτι και πήγα στην Βουλή για τον έλεγχο. Παρέδωσα τους φακέλους στο φυλάκιο που βρίσκεται αριστερά της κεντρικής εισόδου για να γίνει ο έλεγχος. Μόλις τελείωσα μου έδωσαν πάλι τους φακέλους και έφυγα».

Αν τελικώς επιβεβαιωθεί επισήμως  αυτό το σενάριο θα αναμένεται να  προκύψουν σημαντικές ευθύνες για την υπηρεσία ασφαλείας του ελληνικού Κοινοβουλίου.  Ο συγκεκριμένος παγιδευμένος φάκελος ήταν μαζί με ακόμα τρεις και παρελήφθησαν από τους συνοδούς ασφαλείας του κ. Παπαδήμου κατά την αναχώρησή του από το σπίτι του λίγο πριν από τις 11 το πρωί της Παρασκευής. Σύμφωνα με την πάγια διαδικασία,  η αλληλογραφία που παραλαμβάνεται από το σπίτι του κ. Παπαδήμου ελέγχεται στη Βουλή ενώ η αλληλογραφία που παραλαμβάνεται τόσο από το γραφείο του στην οδό Ομήρου όσο και από το γραφείο του στην Τράπεζα της Ελλάδας ελέγχεται από τα πιο σύγχρονα μηχανήματα της Τράπεζας.

Σε κάθε περίπτωση τίποτα δεν θεωρείται ακόμα επισήμως επιβεβαιωμένο και οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας συνεχίζονται.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ