- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σε ποιο κομμάτι άγιου σκελετού να πρωτοπάω, γιατρέ μου;
Σε μια μόνο μέρα, τόσα κόκαλα και τόσα κομμάτια «τίμιο ξύλο»
Γιατρέ μου, μπερδεύτηκα ο καημένος. Τρία κομμάτια από άγιους σκελετούς ήρθαν το Σάββατο 13 του μήνα στο προσκήνιο, αλλά κι ένα ακόμα, διπλό, την Κυριακή κι έχω μπερδευτεί ο ταλαίπωρος πού να πρωτοπάω για να καταθέσω το μικρό χριστιανικό μου οβολό, μήπως και μου βγει κάνα τάμα.
Να γιατρέ μου, δες και συ (τα τρία πρώτα από τη romfea.gr και το τελευταίο από το protothema.gr):
Α. «Πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του άφθαρτου χεριού της Μυροφόρου Αγίας της Μαγδαληνής και του Τιμίου και Ζωοποιού Ξύλου από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τα Ιερά Σεβάσματα υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Επιφάνιο Αρβανίτη, τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Τιμόθεο Ηλιάκη και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως. Να αναφερθεί ότι στην υποδοχή παρέστησαν ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Αντιδήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας, εκπρόσωποι κομμάτων, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και εκπρόσωποι Μικρασιατικών Συλλόγων».
B. «Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο, επισκέφθηκε την Ενορία του Αγίου Παντελεήμονος Γουβών Ιστιαίας [Βόρεια Εύβοια] , με την ευκαιρία της μετακομιδής της Τιμίας Κάρας του Οσίου Σεραφείμ του Δομβοΐτου από την ομώνυμη Ι. Μονή της γείτονος Ι. Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, με την ευλογία του οικείου Ιεράρχου Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου και την έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Την Τιμία Κάρα μετέφερε ο σεβαστός Γέροντας π. Παχώμιος».
Γ. «Με την συμμετοχή πλήθος πιστών, στην κεντρική πλατεία του Μετσόβου, η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Νεομάρτυρος Νικολάου του εκ Μετσόβου [από την] Ιερά Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων. Την Τιμία Κάρα κόμισε Ιερομόναχος της Μονής Βαρλαάμ με τον Πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ. Σταγών και Μετεώρων Αρχιμ. Νήφων, ενώ την υποδέχτηκαν ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος και ο Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ… Στην αίθουσα διαλέξεων του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής, θα λάβει χώρα επιστημονική εσπερίδα, αφιερωμένη στον νεομάρτυρα Νικόλαο. Θα μιλήσουν οι Καθηγητές Πανεπιστήμιου π. Γεώργιος Μεταλληνός, Μιχάηλ Τρίτος, Γλυκ. Χατζούλη και ο Διδάκτωρ Θεολογίας π. Θωμάς Ανδρέου».
Δ. «Το ιερό λείψανο της Αγίας Ελένης έρχεται [από τη Βενετία] στην Αθήνα σήμερα Κυριακή 14 Μαΐου... μαζί με τμήμα του Τιμίου Ξύλου και θα εκτεθούν σε προσκύνημα στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας, στον ομώνυμο δήμο της Αττικής, μέχρι τις 15 Ιουνίου… Η επίσημη υποδοχή με τιμές αρχηγού κράτους... στις 6.30 μ.μ. μπροστά από το δημαρχείο Αιγάλεω από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο και θα αντιφωνήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος… Θα προηγηθεί η υποδοχή στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, από τον Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο. [Παρόντες] θα είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών Γ. Αμανατίδης, από την ΝΔ ο αντιπρόεδρος Κωστής Χατζηδάκης, εκπρόσωπος από το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και εκπρόσωποι από όλη την στρατιωτική ηγεσία, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, του Συμβουλίου Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη και εκπρόσωπος του Ρωμαιοκαθολικού Πατριάρχου Βενετίας και του Παπικού Συμβουλίου για την ενότητα των Χριστιανών, και πρέσβεις πολλών χωρών... Θα ακολουθήσει το απόγευμα λιτάνευση του σκηνώματος και του Τιμίου Ξύλου... Η μία λειψανοθήκη είναι ανθρωπόμορφη και εμπεριέχει τμήμα της κάρας. Η δεύτερη μεταλλική σχήμα ανθρώπινου σωματότυπου που εμπεριέχει στο εσωτερικό λείψανα της Αγίας αριθμημένα και σφραγισμένα».
Γιατρέ μου, έχω χαζέψει. Πού να πρωτοπάω ο καημένος και πού να πρωτοκάνω τάμα; 600 ευρώ το μήνα παίρνω μόνο, πού να τα πρωτοδώσω; Η Αγία Μαρία Μαγδαληνή μού φαίνεται πως θα έχει καλό κονέ με το Θεό, αλλά πρόλαβε και την καπάρωσε ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κουρουμπλής. Μια εκδρομή μέχρι την Ιστιαία δε θα με χάλαγε, αλλά ποιος είναι αυτός ο …Παχώμιος; Το Μέτσοβο μού φαίνεται η καλύτερη περίπτωση, γιατί είχε και επιστημονική εσπερίδα περί λειψάνων –αλήθεια το λέω, επιστημονική– αλλά δυστυχώς αυτή την έχασα, άσε που είναι και μακριά κι αν τα δώσω όλα στο εισιτήριο, τι θα μείνει για τον τοπικό μητροπολίτη;
Αγία Βαρβάρα με βλέπω να καταλήγω, στο κάτω-κάτω όλα σχεδόν τα κόμματα το πατρονάρουν, τα τρία ανώτατα δικαστήρια είναι παρόντα, στρατός, σώματα ασφαλείας, ολόκληρος πρόεδρος της Δημοκρατίας, μέχρι και πρεσβευτές. Μόνο που, πώς να στο πω γιατρέ μου, μερικοί φίλοι μού λένε ότι η Αγία Ελένη κι ο γιος της ο Μέγας Κωνσταντίνος είναι αιμοσταγείς εγκληματίες, ίσως οι χειρότεροι στην Ιστορία. Κι άλλοι πάλι με δουλεύουν, μου λένε πως η Αγία Ελένη έχει κάθε κόκαλο δεκαπλό (τουλάχιστον), ανάλογα ποιος είναι ο ιμπρεσάριος που το πατρονάρει.
Βρες μου μια λύση επειγόντως, γιατρέ μου. Βιάζομαι να δώσω τα λεφτά στην εκκλησία μας, παρά να μου τα πάρει ο Τσακαλώτος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Σύντομα 130 αστυνομικοί στην υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος», ανέφερε ο υπουργός
Την επέμβαση ανέλαβε επιτυχώς ο χειρουργός κ. Καπίρης
Στην Ισπανία βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Η Μυρτώ διασωληνώθηκε από τους γιατρούς στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς πριν πεθάνει», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Η επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ κατατέθηκε στις 31 Μαρτίου από την Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΗΕ Α. Μπαλτά
«Η παραίτηση Λαζαρίδη είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής κατακραυγής» σημειώνει η Κουμουνδούρου
«Η ομολογία του ότι εξαπάτησε το δημόσιο δεν ήταν για τον κ. Μητσοτάκη λόγος αποπομπής» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη
Η δήλωση παραίτησης από τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης
«Είναι παράδοξο να έχει αποπέμψει τρεις υπουργούς οι οποίοι δηλώνουν αθώοι, αλλά να κρατά τον Λαζαρίδη»
Το νέο άρθρο του πρώην πρωθυπουργού που φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες
Τα νεότερα για την κατάσταση του υφυπουργού
«Το μόνο ερώτημα που έχω είναι το γιατί υπήρξε όλη αυτή η συμπεριφορά εκ μέρους της Εισαγγελέως» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
«Είναι σαφές ότι ήταν παράτυπο» είπε η πρώην υπουργός για την υπόθεση του πτυχίου
«Μετά από 75 μάρτυρες, αν δεν προκύπτει κάτι, δεν υπάρχει υπόθεση»
Διευκρινίζει ότι η δικογραφία αφορά μήνυση υπαλλήλου
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση μέσω ΦΕΚ
Η μόνη διαφορά που υπάρχει με το σήμερα είναι ότι πλέον στο ποτάμι της «τοξικότητας» προστίθενται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Παραμένει διασωληνωμένος»
«Πρέπει κάποιοι που δολοφονούν χαρακτήρες να κοιταχτούν στον καθρέφτη - Θα κερδίσει τη μάχη ο Γιώργος Μυλωνάκης»
«Ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραίτηση, είναι λόγια του αέρα» επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.