Πολιτικη & Οικονομια

Γεννηματά: Οι κάλπες στη βάση είναι το επόμενο μεγάλο βήμα

«Δίνουμε απαντήσεις στα μεγάλα θέματα που αφορούν την ζωή μας και το μέλλον μας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
354183-734288.jpg
pasok.gr

Aπευθυνόμενη, το μεσημέρι της Κυριακής, στα στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που συγκροτούν την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, στα τέλη Ιουνίου, παρουσίασε την πρότασή της για την ίδρυση νέου ενιαίου πολιτικού φορέα της ευρύτερης Κεντροαριστεράς.

Βάσει αυτής, το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα εισηγηθεί προς τα κόμματα τα επόμενα βήματα και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και ολοκλήρωσης της πορείας προς το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα. Τα πολιτικά κόμματα και οι φορείς της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα λάβουν τις αποφάσεις τους ως προς τη μορφή του φορέα και στη συνέχεια θα προχωρήσει η εκλογή επικεφαλής από τη βάση.

«Μπαίνουμε στην τελική ευθεία προς το Συνέδριό μας. Όλοι μαζί! Το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, η ΔΗΜΑΡ, οι Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία, η Ε.Δ.Ε.Μ., τα στελέχη του ευρύτερου χώρου της κεντροαριστεράς που συμμετέχουν στο εγχείρημα μας. Όλοι  μαζί,  για το Προγραμματικό και Πολιτικό Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης» σημείωσε.

«Ανοίγουμε τη συζήτηση για όλα, για το σύνολο της πολιτικής μας και τις πρωτοβουλίες μας. Για τη στρατηγική, τη φυσιογνωμία, τις βασικές πολιτικές μας κατευθύνσεις για την έξοδο από την κρίση και τα Μνημόνια. Για την νέα προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης, της Κεντροαριστεράς, της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης» τόνισε.

«Δίνουμε απαντήσεις στα μεγάλα θέματα που αφορούν την ζωή μας  και το μέλλον μας» διεμήνυσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Προχωρούμε σε ένα Συνέδριο που το περιεχόμενο και οι  αποφάσεις  του, αφορούν πρώτα και πάνω από όλα την Ελληνική Κοινωνία: Τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Γιατί η ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς σε ενιαίο πολιτικό φορέα, μας αφορά όλους, αφορά το λαό και την πατρίδα. Γιατί γνωρίζουμε καλά ότι κάθε φορά που αποδυναμώνεται η παράταξή μας το πληρώνει και η χώρα» υποστήριξε.

 «Τώρα, είναι η ώρα για τολμηρές  πρωτοβουλίες» σημείωσε.

«Η σοσιαλδημοκρατία χρειάζεται επειγόντως ένα νέο ρεαλιστικό αφήγημα, που θα στηρίζεται στην συμμαχία των υγειών παραγωγικών δυνάμεων, με τις κοινωνικές ομάδες που βίαια περιθωριοποιούνται» παρατήρησε.

Η Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας πως «ο δήθεν “αριστερός” Πρωθυπουργός παίζει μόνιμα το παιχνίδι με τους όρους που θέτουν οι δανειστές. Γιατί  το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η παραμονή του στην εξουσία».

Παράλληλα κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας πως «Η λύση στα προβλήματα της χώρας δεν μπορεί να είναι η παλινόρθωση της Δεξιάς, ούτε έχει αποτέλεσμα "μέτωπο" με τη Νέα Δημοκρατία. Δεν έχουμε αυταπάτες. Η σκληρή κριτική απέναντι στην κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι ξεχνάμε τις πολιτικές και ιδεολογικές μας διαφορές από τη ΝΔ. Τη συντηρητική ΝΔ που υπερασπίζεται σκληρά την καταστροφική για τη χώρα πολιτική της περιόδου 2004- 2009 του κ. Καραμανλή».

«Χρειαζόμαστε ένα κόμμα που ως ρεύμα πλειοψηφίας θα επηρεάσει καθοριστικά τις πολιτικές εξελίξεις. Αυτή την φυσιογνωμία και την στρατηγική θα συζητήσουμε στο Συνέδριό μας. Σ’ αυτή την πορεία θέλουμε  να συναντηθούμε με  όλους αυτούς που επιθυμούν να  είναι συναγωνιστές στις προσπάθειές μας. Με όλο τον  προοδευτικό κόσμο, ακόμα και με αυτούς  που εγκλωβίστηκαν  στον ΣΥΡΙΖΑ,  δίνοντας πίστη και χρόνο στις δήθεν αριστερές μεγαλοστομίες» τόνισε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ