- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παππάς προς ΕΣΡ: Κάντε το διαγωνισμό για να μην υπάρξουν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες
«Τα πάντα είναι έτοιμα» για τις τηλεοπτικές άδειες λέει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής
«Τα πάντα είναι έτοιμα και στη θέση τους, για να διεξαχθεί ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών, ξεκινήστε. Δεν μπορούν να υπάρχουν πια δικαιολογίες», διαμηνύει προς τα μέλη του ΕΣΡ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.
Σχολίασε επίσης ότι δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες για άλλες καθυστερήσεις και προειδοποιώντας τα μέλη του ΕΣΡ ότι αν δεν τηρούν τα καθήκοντά τους, τους νόμους και το σύνταγμα, έχουν τις σχετικές πειθαρχικές αστικές και ποινικές ευθύνες.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρολιάκου, που έκανε λόγο για σημαντικές καθυστερήσεις, με ευθύνη του ΕΣΡ, σχετικά με τον διαγωνισμό αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών, ο κ. Παππάς επισήμανε ότι, από πλευράς Υπουργείου, έχει παραδοθεί στην ηγεσία του, ότι απαιτείται. Υλικοτεχνική υποδομή, προσωπικό και σχετική ειδική μελέτη που έκανε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και δεν υπάρχει, όπως τόνισε, άλλη δικαιολογία για να μην προχωρήσει στην ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας.
Ο κ. Σκουρολιάκος τόνισε ότι «δεν πρέπει οι αποφάσεις του ΣτΕ να εφαρμόζονται αλά καρτ», σημείωσε ότι ενώ εδώ και έξι μήνες έχουν εκδοθεί, το ΕΣΡ δεν προχωρά στη διαγωνιστική διαδικασία με αποτέλεσμα να παρατείνεται ένα καθεστώς ανομίας. «Πρώτιστο καθήκον μας είναι η τήρηση του συντάγματος» υπογράμμισε ο κ. Παππάς, ενώ χαρακτήρισε ακατανόητη την απόφαση του ΣτΕ να μην επικυρώσει τον διαγωνισμό. Ωστόσο, όπως είπε, είχε και δύο εκπλήξεις για αυτούς που παρανομούν: Πρώτον, επαναλαμβάνει ότι το καθεστώς άνευ άδειας αντίκειται στο Σύνταγμα και δεύτερον, ότι η προηγούμενη σύνθεση του ΕΣΡ δεν ήταν νόμιμη.
Τέλος, ο κ. Παππάς κάλεσε το ΕΣΡ «να λάβει τα μέτρα του και να ανταποκριθεί στις ευθύνες του» σε ότι αφορά την τηλεοπτική μετάδοση από τον ΣΚΑΪ δύο προγραμμάτων, από δύο διαφορετικές συχνότητες.
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί πληρώνονται αρκετά νωρίτερα
«Το καλώδιο μπορεί να προχωρήσει χωρίς καμία έκπτωση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα» - Όσα τόνισε ο πρωθυπουργός στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ
Η ομιλία του Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα επαναφέρει το ερώτημα πώς μπορούν να συνυπάρξουν η στρατηγική ισχύς, η ελευθερία και οι δημοκρατικές αξίες
Η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ που φέρνει στο προσκήνιο τον γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας
Παρέπεμψαν μάλιστα στη σημερινή συνέντευξη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών
Tο θέμα αυτό κυριάρχησε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων
Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορούμε να δημιουργούμε συνεχώς νέες δημοσιονομικές εξαιρέσεις»
Θερμό επεισόδιο on και off κάμερα
Τι αναφέρει ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος
Μια εμβληματική επένδυση με σημαντικό αποτύπωμα στην απασχόληση, την ελληνική οικονομία και την τοπική κοινωνία
Οι τελευταίες δηλώσεις του αμερικανού ΥΠΕΞ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
«Ο νόμος είναι σαφής, δεν περιορίζεται το συνέρχεσθαι σε καμία περίπτωση», τόνισε ωστόσο
Ζητά τη διαγραφή Κωνσταντόπουλου μετά από τηλεοπτική κόντρα
Συζητήθηκε επίσης η διαχείριση των δικτύων εκμετάλλευσης άτυπων μεταναστών
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το 1ο ΚΑΠΗ Ιλίου και συνομίλησε με πολίτες και προσωπικό
«Η λύση του στεγαστικού είναι να κάνουμε την Αθήνα μπετόν πάνω στο μπετόν;»
«Κινητήριος δύναμη της ανάπτυξης είναι κυρίως οι επενδύσεις»
Ο απολογισμός του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για την επίσκεψή του στην Αθήνα
Σε τεντωμένο σκοινί η κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.