Πολιτικη & Οικονομια

Υπουργείο Πολιτισμού: Να μη δοθεί κτίριο του ΟΛΠ στην Cosco

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
353517-733123.jpg

Aνάκληση της παραχώρησης εμβληματικού κτιρίου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) στην κινέζικη Cosco, ζητάει με γράμμα του  προς το υπουργείο Ναυτιλίας το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Λεπτομερέστερα, το υπουργείο ζητάει το κτίριο του «Silo»(50 μέτρα ύψος, 8 στρέμματα εμβαδό) να κηρυχτεί διατηρητέο και να περάσει στη δικαιδοσία του, ώστε στο μέλλον να στεγάσει «Δημόσιο Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων».  Αλλά  το κτίριο, όπου λειτουργούσαν κάποτε διαμετακομιστικές αποθήκες σιτηρών, ανήκει ρητά στις εκτάσεις που έχει παραχωρήσει το Δημόσιο στον ΟΛΠ, βασικός μέτοχος του οποίου είναι πλέον η Cosco.

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού κ. Μαρία Ανδρεαδάκη - Βλαζάκη, η οποία  υπογράφει το σχετικό γράμμα, είχε επιχειρήσει και στα τέλη του 2015 να εξαιρέσει το κτίριο του «Silo», καθώς  και τις πενταόροφες αποθήκες του ΟΛΠ και την «Πέτρινη Αποθήκη». Τότε η προσπάθεια είχε απορριφτεί, τώρα όμως το θέμα επανέρχεται.

Πρόκειται για την τρίτη γνωστή αντιεπενδυτική απόπειρα του υπουργείου της κ. Κονιόρδου (φωτογραφία) τον τελευταίο καιρό, μετά το εγκαταλειμμένο αεροδρόμιο του Ελληνικού (ζητήθηκε να κηρυχτούν κτίρια διατηρητέα) και την περιοχή Αφάντου στη Ρόδο (ζητήθηκαν ανασκαφές). 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ