Πολιτικη & Οικονομια

Φ. Κουβέλης: «Στηρίζω την κυβέρνηση από θέση πολιτικής αρχής»

Εκτίμησε ότι η λιτότητα θα συνεχίσει, αλλά θα εξισορροπηθεί η κατάσταση στην οικονομία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
353417-732852.jpg

«Στηρίζω την κυβέρνηση από θέση πολιτικής αρχής. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να επιτύχει γιατί θα είναι προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας» δήλωσε ο επικεφαλής της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη.

Εκτίμησε ότι η λιτότητα θα συνεχίσει, αλλά θα εξισορροπηθεί η κατάσταση στην οικονομία.

Η προκαταρκτική τεχνική συμφωνία κυβέρνησης- θεσμών, που, όπως ανέφερε, περιλαμβάνει επώδυνες μειώσεις για το 2019 και το 2020, εξήγησε ότι «ανοίγει ένα δρόμο για τη συζήτηση για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα και το χρέος» και «θα δώσει τη δυνατότητα στην ελληνική οικονομία να μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης».

Ερωτηθείς για την προσπάθεια ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς που επιχειρείται από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη αναρωτήθηκε αν «η προσπάθεια σύστασης και ανασύνθεσης του χώρου θα αναφέρεται και στην αποκοπή της από το νεοφιλελευθερισμό».

Υποστήριξε την ανάγκη δημιουργίας ενός προοδευτικού πόλου με τη ριζοσπαστική αριστερά και ευρωπαϊκές δυνάμεις. «Υπάρχουν διάφορες κινήσεις, δυνάμεις, πρόσωπα στην κοινωνία που έχουν προέλευση της άλλοτε σοσιαλδημοκρατίας, με τα οποία συνομιλούμε και δρούμε από κοινού. Αυτή είναι η προσπάθειά μας, συνεχής και επίμονη» επεσήμανε.

Για το μέλλον και την εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασε τον προβληματισμό του. «Αν δεν εγκαταλειφθεί το δόγμα της λεγόμενης δημοσιονομικής προσαρμογής και το πολιτικό δόγμα για την οικονομία της λιτότητας ο ευρωπαϊκός φυγοκεντρισμός θα μεγεθύνεται» διευκρίνισε.

Κληθείς να σχολιάσει την κλιμάκωση της έντασης από την Τουρκία και την κατάσταση στα Βαλκάνια ανέφερε: «Είμαι ανήσυχος γιατί δεν αρχίζει και δεν τελειώνει η υπόθεση με την Τουρκία πριν και μετά το δημοψήφισμα.

Αποτελεί στρατηγική επιλογή της ο επανακαθορισμός όρων της Συνθήκης της Λωζάνης, δηλαδή ορίων και συνόρων, και σε αυτά έρχεται να προστεθεί και η αναταραχή στα Βαλκάνια. Πιστεύω ότι η ελληνική κυβέρνηση καλά θα κάνει – και το κάνει – να συνεχίσει να ασκεί πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική να αξιοποιεί όσα της παρέχει το διεθνές δίκαιο και να γρηγορεί».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY