Πολιτικη & Οικονομια

Τον Αύγουστο το σύστημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακινήτων, σε πλήρη εφαρμογή

Προς το παρόν η εφαρμογή είναι πιλοτική

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
353250-732568.jpg

Ξεκινούν τον Αύγουστο οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων.

Όπως ανέφερε ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Θέοδωρος Μητράκος, η διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακινήτων, η οποία βρίσκεται σε πιλοτική εφαρμογή, θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή έως το τέλος του Αυγούστου.

 

Ο ίδιος μιλώντας σε συνέδριο για τα κόκκινα δάνεια, που συνδιοργάνωσαν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, ανέφερε ότι τα πρώτα δείγματα των δύο τελευταίων τριμήνων του 2016, για την επίτευξη των στόχων που έχουν θέσει οι τράπεζες στη μείωση των κόκκινων δανείων, είναι ενθαρρυντικά.

 Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τραπεζών, το μεγαλύτερο ποσοστό της μείωσης θα επιτευχθεί κατά τα δύο τελευταία έτη, το 2018 και το 2019, και εκτιμάται ότι θα προέλθει κυρίως από τις επιτυχείς ρυθμίσεις δανείων, δηλαδή την αποκατάσταση της τακτικής εξυπηρέτησης δανείων που βρίσκονται επί του παρόντος σε καθυστέρηση.

 

Σήμερα ως ποσοστό του συνόλου των δανείων, τα δάνεια σε καθυστέρηση ανέρχονται στο 44,7%, ενώ τα ποσοστά ανά κατηγορία δανείων, δηλ. για τα στεγαστικά, επιχειρηματικά και καταναλωτικά δάνεια διαμορφώνονται σε 41,5%, 44,4% και 54% αντίστοιχα. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ