- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Αγάπη μου, έκλεισα τις τράπεζες…»
Στον καθένα θα μπορούσε να συμβεί. Να εκνευριστείς τόσο που να μην μπορείς να κρατηθείς από το να υπενθυμίσεις στον άλλο ότι τον έχεις ευεργετήσει. Ότι εξαιτίας σου βρίσκεται εκεί που βρίσκεται. Ότι δεν έχει δικαίωμα να αντιμιλάει. Να εκνευρίζεσαι τόσο που να χάνεις τα λόγια σου και να αρχίσεις να παραφέρεσαι. Να μην μπορείς να πας παρακάτω και να κολλάς στις ίδιες φράσεις ξανά και ξανά. Σαν να επαναλαμβάνεις εμμονικά, «ξέρεις ποιος είμαι εγώ, ρε;». Αυτό έπαθε ο κύριος Βαρουφάκης με τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ, όταν του είπε ότι δεν ζουν στην ίδια χώρα.
«Ένας από τους λόγους που είστε εδώ, σ’ αυτό το στούντιο, είναι γιατί εγώ με τον Αλέξη Τσίπρα το 2013 ήμασταν εδώ και παλεύαμε να ανοίξει αυτό το στούντιο. Να είστε πιο προσεχτική στους χαρακτηρισμούς.
(μπλαμπλα… δημοσιογράφος που προσπαθεί να εξηγήσει)
Κρατήστε λίγο τα προσχήματα τουλάχιστον γιατί σε αυτό στούντιο δεν θα βρισκόσασταν αν δεν ήταν ο αγώνας εκείνων που έδωσαν τη μάχη για να ξανανοίξει. Λίγο σεβασμό, παρακαλώ.
(μπλαμπλα... δημοσιογράφος)
Δεν είπατε αυτό. Είπατε ότι δεν ζούμε στην ίδια χώρα.
(μπλαμπλα... δημοσιογράφος)
Σας εγκαλώ. Χαρακτηρίσατε εμένα σαν κάποιον που δεν ζει σε αυτή τη χώρα. Δώσαμε την μάχη, εμείς παλέψαμε όχι εσείς, πέσατε στην παγίδα της τρόικας εσωτερικού, δεν θα ήσασταν σ’ αυτό το στούντιο αν δεν ήμουν εγώ.
(μπλαμπλα... δημοσιογράφος)
Συνεχίστε, όμως. Συνεχίστε να εκμεταλλεύεστε την ΕΡΤ για την οποία εμείς παλέψαμε, όχι εσείς!»
Όμως γιατί εκνευρίστηκε τόσο πολύ ο πρώην υπουργός, συνυπεύθυνος με τον πρωθυπουργό για την κατάληξη της διαπραγμάτευσης που οδήγησε ανάμεσα σε άλλα στο κλείσιμο των τραπεζών; (παλιά ιστορία αυτή…) Επειδή η δημοσιογράφος τού είπε ότι δεν ζουν στην ίδια χώρα, ότι εκείνος πηγαινοέρχεται. Αλήθεια, τώρα, υπάρχουν πολλοί ανάμεσά μας που νιώθουν πως ζουν στην ίδια χώρα με τον κ. Βαρουφάκη; Ή μήπως κάποιος από τους άνεργους, τους φτωχούς, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους, τους συνταξιούχους; Θα εκνευριζόταν άραγε το ίδιο αν του το έλεγε κάποιος από αυτούς; Αλλά έτσι είναι… Ο ευεργετημένος δεν έχει δικαίωμα να μιλάει, οφείλει σεβασμό. Πόσο μάλλον αν είναι δημοσιογράφος στη δημόσια τηλεόραση. Εξάλλου για αυτό ευργετήθηκε, όπως επαναλάμβανε σχεδόν εξοργισμένος ο κ. Βαρουφάκης. Οι κοινωνικοί αγώνες εδώ πληρώνονται.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ένα λάθος έγινε και διορθώθηκε, ψυχραιμία. Σπάει ρεκόρ η ελαφρότητα όσων θέλουν να ρίξουν τον Μητσοτάκη», τονίζει μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να αναλάβουν υπηρεσία από τη Δευτέρα 7 έως και την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2026
Η πλειονότητα των μέτρων της ΔΕΘ θα αφορούν το 2027, τόνισε μεταξύ άλλων ο Παύλος Μαρινάκης
Νέες δυνατότητες για την έρευνα, τις επιχειρήσεις, τις επενδύσεις και την απασχόληση
Περιοδεία του υπουργού Υγείας στον Έβρο
Η ανάρτηση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας
Παρά τις μεγάλες μειώσεις τιμών, η αγοραστική κίνηση δεν ικανοποίησε σημαντικό μέρος της αγοράς
Μια από τις μεγαλύτερες αστικές αναπλάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην Αττική
Υπό παρακολούθηση το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «TUBITAK MARMARA»
«Δύο έθνη με κοινές αξίες, συμφέροντα και προκλήσεις θα αντιμετωπίσουν μαζί τις απειλές του αύριο»
«Δεν πρέπει να επιβαρυνθούν άλλο οι Έλληνες πολίτες», τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας
Νέες παρεμβάσεις προστασίας, αποκατάστασης και ανάδειξης προϋπολογισμού άνω των 15.000.000 ευρώ
Δυο γενιές Θεσσαλονικέων δεν είχαν δει το μνημείο χωρίς σκαλωσιές
Έως τις 30 Σεπτεμβρίου η παράταση για τις κλειστές κατοικίες
Θα λάβει αποζημίωση από τον Αντώνη Λιάκο
«Η καλύτερη επιβράβευση είναι τα χαμόγελα των παιδιών όταν θα έρθουν και θα δουν ένα σχολείο αντάξιο των προσδοκιών τους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
«Μητσοτάκης και Τσίπρας έχουν κριθεί» λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Αν το κράτος παίξει σωστά τον ρόλο του και ο καταναλωτής παίξει σωστά τον δικόν του, τότε δεν χρειάζονται ούτε παρακάλια ούτε πιέσεις. Βέβαια τότε δεν θα υπάρχει και καμάρι για τις τιμές που «ρίχνει η κυβέρνηση».
Τα μέτρα Μητσοτάκη, το στίγμα Τσίπρα και η επέτειος Ανδρουλάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.