Πολιτικη & Οικονομια

Επιστρέφουν οι θεσμοί στην Αθήνα

Στο 4,2 το πρωτογενές πλεόνασμα στην Ελλάδα σύμφωνα με την Κομισιόν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
351141-728485.jpg

Οι εκπρόσωποι των θεσμών επιστρέφουν σήμερα στην Αθήνα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά,  με στόχο την επίτευξη μίας οριστικής «τεχνικής συμφωνίας» όσο το δυνατόν συντομότερα, στη βάση της συμφωνίας του Eurogroup της Μάλτας.

Ο ίδιος αξιωματούχος επισήμανε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 4,2%  κατά τη διάρκεια του 2016 και  υπερέβη σημαντικά τον στόχο του προγράμματος για πλεόνασμα 0,5% του ΑΕΠ, ενώ κινήθηκε και άνω του στόχου για το 2018 (2,5% του ΑΕΠ).

 

Οι ελληνικές επιδόσεις «επιβεβαιώνουν την τάση, στην οποία αναφέρεται η Κομισιόν εδώ και καιρό». Εξέφρασε, τέλος, την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους τόσο για το 2017 όσο και για το 2018.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η γοητεία της ακύρωσης του άλλου και της πραγματικότητας
Η γοητεία της ακύρωσης του άλλου και της πραγματικότητας

Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στην πολιτική γραμμή του κόμματος το γεγονός ότι έχασε, ούτε φυσικά υπονοεί κάτι τέτοιο ο συναγωνιστής Θ. Μαργαρίτης. Το ζητούμενο είναι να βρεθεί ένας άλλος «αρχηγός»

Κεντροαριστερά: Να ενωθούμε για να γυρίσουμε στα παλιά;
Κεντροαριστερά: Να ενωθούμε για να γυρίσουμε στα παλιά;

«Η επιστροφή σε σχήματα και ιδεοληψίες του αλήστου μνήμης παρελθόντος δεν αφήνουν κανένα περιθώριο ανάκαμψης για το κόμμα που (θέλει να) εκπροσωπεί τη φιλελεύθερη σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα»

Podcast «50 χρόνια Μεταπολίτευση»: Νίκος Παναγιώτου και Χρήστος Φραγκονικολόπουλος συζητούν με τον αναπληρωτή καθηγητή Σωτήρη Πετρόπουλο για το κράτος και την κοινωνία πολιτών
Podcast 50 χρόνια Μεταπολίτευση: Το κράτος και η κοινωνία των πολιτών

Ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Σωτήρης Πετρόπουλος συζητά με τους καθηγητές Χρήστο Α. Φραγκονικολόπουλο και Νίκο Σ. Παναγιώτου

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΒΑΡΗΣ - ΚΟΡΩΠΙΟΥ
Όποιος δήμαρχος δεν μπορεί, να πάει σπίτι του

Το καλοκαίρι έρχεται κάθε χρόνο και οι ανάγκες για καθαρισμό είναι σταθερές. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να τρέχουν τελευταία στιγμή ή να αναθέτουν εργασίες σε εταιρείες οι οποίες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.