Πολιτικη & Οικονομια

Σπίρτζης: «Αντιπολιτευτικό φιάσκο» η ταλαιπωρία των οδηγών στην Ιόνια οδό

«Είναι γνωστό σε όλους ότι δεν έγιναν εγκαίνια» σε αυτό το οδικό δίκτυο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
350463-727068.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΜΑΡΙΑ ΤΖΩΡΑ

Για φιάσκο της αντιπολιτευτικής προπαγάνδας κάνει λόγο το υπουργείο Υποδομών, το οποίο δέχθηκε δριμεία κριτική για την ταλαιπωρία που βίωσαν χιλιάδες οδηγοί στην Ιόνια Οδό κατά την επιστροφή τους από τις πασχαλινές διακοπές. 

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «αφορμή για την κορύφωση του πραγματικού φιάσκου της αντιπολιτευτικής προπαγάνδας υπήρξε η ταλαιπωρία τη Δευτέρα του Πάσχα, σε μια περιοχή που σε κάθε έξοδο παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο, μιας και η παλιά εθνική διαθέτει μία λωρίδα ανά κατεύθυνση».

Το υπουργείο Υποδομών υπογραμμίζει πως «είναι γνωστό σε όλους ότι δεν έγιναν εγκαίνια στην Ιόνια Οδό. Είναι γνωστό σε όλους ότι οι σήραγγες ξεκίνησαν μετά το 2015 και είναι πλέον έτοιμες, ενώ έπρεπε να παραδοθούν τον Αύγουστο του 2017 και το οδικό τμήμα που τις συνδέει είχε καθυστερήσεις, εξαιτίας καθυστερήσεων στις απαλλοτριώσεις».

«Τι θα προτιμούσαν οι φωστήρες της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού και των ΜΜΕ τους; Να μην δινόταν η μεγάλη σήραγγα και να κινούνταν οι πολίτες για πολύ μεγαλύτερη απόσταση στην παλιά εθνική οδό, των αλλεπάλληλων στροφών και της υψηλής επικινδυνότητας;», διερωτάται. 

Στη συνέχεια σχολιάζει ότι «από την ημέρα παράδοσης των αυτοκινητοδρόμων ως σήμερα, επιχειρείται συνεχώς από τη Ν.Δ., τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ) και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσής τους, η αποδόμηση της υπερπροσπάθειας που έγινε τα δύο τελευταία χρόνια για την ολοκλήρωση και παράδοση των τελματωμένων έργων που άφησαν πίσω τους».

«Δυστυχώς γι’ αυτούς», καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου, «η κατάσταση των έργων και τα εργοτάξια φαίνονταν πριν από τον Ιανουάριο του 2015 και φαίνονται και σήμερα που χρησιμοποιούνται από τους πολίτες». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ