Πολιτικη & Οικονομια

Εποικοδομητικό τετ α τετ Λαγκάρντ - Μοσκοβισί για την Ελλάδα

«Βρισκόμαστε ακόμη στα μισά του δρόμου», σημείωσε η διευθύντρια του ΔΝΤ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
349574-725481.jpg
EPA/VIRGINIA MAYO

«Εποικοδομητικές συνομιλίες» για τα επόμενα βήματα του ελληνικού προγράμματος με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ είχε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πιερ Μοσκοβισί, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος με μήνυμα στο Twitter.

«Εποικοδομητικές συνομιλίες με την Κριστίν Λαγκάρντ για την προετοιμασία του εαρινού συνεδρίου του ΔΝΤ και τα επόμενα βήματα του ελληνικού προγράμματος», γράφει η ανάρτηση του Γάλλου επιτρόπου.

Νωρίτερα, η κ. Λαγκάρντ, η οποία βρίσκεται στις Βρυξέλλες, χαρακτήρισε αναγκαία την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και υποστήριξε ότι ο τρόπος διασφάλισης της βιωσιμότητάς του «θα πρέπει να αποφασιστεί εκ των προτέρων». Διευκρίνισε, πάντως, πως το εύρος των παρεμβάσεων αυτών ενδέχεται να καθοριστεί μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας.

Όσον αφορά τη συμμετοχή του Ταμείου στη χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος η Κριστίν Λαγκάρντ επιβεβαίωσε ότι «εξετάζουμε το ενδεχόμενο παροχής κάποιας δανειοδοτικής βοήθειας» προς την Ελλάδα. «Βρισκόμαστε ακόμη στα μισά του δρόμου», έσπευσε να διευκρινίσει η διευθύντρια του ΔΝΤ.

Τέλος, αναφέρθηκε στην έκβαση του άτυπου Eurogroup της 7ης Απριλίου λέγοντας πως η ««Ελλάδα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση ως προς τις μεταρρυθμίσεις».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ