Πολιτικη & Οικονομια

Ο Νίκος Παππάς επιμένει ότι οι «Podemos» δεν χρηματοδοτήθηκαν από τη Βενεζουέλα

Με δημοσίευμα του ο «Ελεύθερος Τύπος»  επιχειρεί αν τον διαψεύσει 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
349065-724331.jpg

Όπως αποκαλύπτει  ο δημοσιογράφος Ιάσων Πιπίνης στον «Ελεύθερο Τύπο», επικαλούμενος μαρτυρίες και ντοκουμέντα, η υπόθεση για τους Podemos παραμένει ανοιχτή για τις Αρχές τόσο στην Ισπανία όσο και στη Βενεζουέλα, διαψεύδοντας ουσιαστικά τους ισχυρισμούς του κ. Νίκου Παππά.

Επιπλέον, αποδεικνύεται πως ο ισχυρισμός του κ. Νίκου Παππά ότι ο Ισπανός δημοσιογράφος που είχε δημοσιεύσει την υπόθεση με την πιθανή χρηματοδότηση των Podemos από τη Βενεζουέλα, καταδικάστηκε και πλήρωσε πρόστιμο 20 χιλιάδων ευρώ, είναι παντελώς αναληθής.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την εφημερίδα,  όμως, αυτός που καταδικάστηκε και υποχρεώθηκε να καταβάλει αποζημίωση 20 χιλιάδων ευρω είναι ένας Ισπανός δημοσιογράφος ο οποίος εξύβρισε τον Ιγκλέσιας.

Μια υπόθεση που προφανώς δεν έχει καμία σχέση με την κατηγορία για πιθανή χρηματοδότηση των Podemos από τη Βενεζουέλα.

Παρά τις μαρτυρίες και τα ντοκουμέντα η Δικαιοσύνη στην Ισπανία δεν άσκησε διώξεις επειδή παρ’ ότι η χρηματοδότηση στους ιδρυτές των Podemos από τη Βενεζουέλα επιβεβαιώθηκε, αυτή έγινε λίγο πριν ιδρύσουν το κόμμα, μέσω ενός ινστιτούτου, και δεν αποδείχθηκε ότι τα χρήματα αυτά κατέληξαν στα ταμεία του κόμματος.

Τι αποκαλύπτει ο Ισπανός δημοσιογράφος της ABC

Αποκαλυπτική είναι η μαρτυρία στον «Ελεύθερο Τύπο» του Ισπανού δημοσιογράφου Χαβιέρ Τσικότε, της εφημερίδας ABC, ο οποίος πρώτος αποκάλυψε το θέμα με την χρηματοδότηση των Podemos από το καθεστώς της Βενεζουέλας.

Όπως εξηγεί ο κ. Τσικότε, το καθεστώς της Βενεζουέλας χρηματοδοτούσε τους ιδρυτές των Podemos μέσω ενός ινστιτούτου (CEPS) που παρείχε συμβουλευτική υποστήριξη στον Τσάβες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, οι ιδρυτές των Podemos συνολικά πήραν από τη Βενεζουέλα περίπου 7 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Νίκος Παππάς, απαντώντας την Παρασκευή στη Βουλή, στην επίκαιρη ερώτηση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου προς τον πρωθυπουργό, για το πολύκροτο ταξίδι στη Βενεζουέλα, επανέλαβε ότι υπάρχει ένα «αφήγημα της άκρας Δεξιάς» ότι «η Αριστερά στην Ευρώπη χρηματοδοτείται με σκοτεινό τρόπο από τη Βενεζουέλα».

Τα ίδια είχε υποστηρίξει και πριν από λίγες μέρες σε τηλεοπτική του συνέντευξη («Έψιλον»), όπου μάλιστα είχε αποκαλέσει τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη «ψεύτη», επειδή είχε αναφέρει το θέμα της πιθανής χρηματοδότησης των Podemos από τη Βενεζουέλα.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ