Πολιτικη & Οικονομια

Πολιτική θύελλα από τις νέες καταγγελίες του ΚΚΕ για συνακροάσεις

Το παλιό σπορ των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων γνωρίζει νέες δόξες επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ λέει το Ποτάμι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
348475-723307.jpg

Νέες πολιτικές κόντρες έχουν ξεσπάσει με αφορμή τις καταγγελίες του ΚΚΕ για τις συνακροάσεις. Κυβερνητικά στελέχη μάλιστα άφησαν να εννοηθεί ότι δεν μπορεί να λειτουργεί ανενόχλητο ένα σύστημα παρακολουθήσεων και ότι η κυβέρνηση θα πράξει ότι μπορεί προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα.

Από τη μεριά της η Νέα Δημοκρατία καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και με ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει: «Η παρακολούθηση τηλεφωνικών επικοινωνιών, είτε πρόκειται για πολίτες, είτε για κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, είναι απαράδεκτη.

Η Νέα Δημοκρατία καλεί την Κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και να δώσει σοβαρές εξηγήσεις για το τι ακριβώς συμβαίνει», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Ανακοίνωση για τις καταγγελίες του ΚΚΕ εξέδωσε το Ποτάμι: «Δεν τους πτοεί τίποτα. Σύμφωνα και με τη νέα καταγγελία του ΚΚΕ συνεχίζονται οι συνακροάσεις στα τηλεφωνικά κέντρα κομμάτων.

Στο μεταξύ έχουν περάσει 4 μήνες από την προηγούμενη καταγγελία και πόρισμα δεν έχει βγει ακόμη. Όπως καμία απάντηση δεν έχουμε για τις καταγγελίες του Ποταμιού. Ποιος ακούει και για ποιόν;

Το παλιό σπορ των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων γνωρίζει νέες δόξες επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Μία ακόμα καταγγελία για τηλεφωνικές συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων τα τηλεφωνικά κέντρα της ΝΔ και της Ένωσης Κεντρώων, πραγματοποίησε το ΚΚΕ. Τ

ο τελευταίο τέσσερις μήνες νωρίτερα είχε κάνει την πρώτη καταγγελία για το ίδιο θέμα και είχε οδηγήσει στη διενέργεια κατεπείγουσας εισαγγελικής εξέτασης.

Με σημερινή του ανακοίνωση, το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι σήμερα, 5 Απριλίου, «παρατηρήθηκαν νέες επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της Κεντρικής Επιτροπής(ΚΕ), που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων τα τηλεφωνικά κέντρα της ΝΔ και της Ένωσης Κεντρώων».

Το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του καταγγέλλει το γεγονός και διαμαρτύρεται για την καθυστέρηση -επί 4 και πλέον μήνες- της έκδοσης πορίσματος για την προηγούμενη καταγγελία του.

«Η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές οφείλουν άμεσα να ερευνήσουν σε βάθος και το νέο αυτό σοβαρό γεγονός και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι, πράγμα που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα», υπογραμμίζει το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι με αφορμή το νέο κρούσμα, ενημέρωσε ήδη τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά, τους υπεύθυνους των υπόλοιπων κομμάτων, που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα, καθώς επίσης και τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών και τον Πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.

Παρόμοιες καταγγελίες έκανε εξάλλου και η Ένωση Κεντρώων υποστηρίζοντας πως έφτασε να μιλάει με τα γραφεία του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ