- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Πολιτική θύελλα από τις νέες καταγγελίες του ΚΚΕ για συνακροάσεις
Το παλιό σπορ των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων γνωρίζει νέες δόξες επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ λέει το Ποτάμι
Νέες πολιτικές κόντρες έχουν ξεσπάσει με αφορμή τις καταγγελίες του ΚΚΕ για τις συνακροάσεις. Κυβερνητικά στελέχη μάλιστα άφησαν να εννοηθεί ότι δεν μπορεί να λειτουργεί ανενόχλητο ένα σύστημα παρακολουθήσεων και ότι η κυβέρνηση θα πράξει ότι μπορεί προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα.
Από τη μεριά της η Νέα Δημοκρατία καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και με ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει: «Η παρακολούθηση τηλεφωνικών επικοινωνιών, είτε πρόκειται για πολίτες, είτε για κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, είναι απαράδεκτη.
Η Νέα Δημοκρατία καλεί την Κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και να δώσει σοβαρές εξηγήσεις για το τι ακριβώς συμβαίνει», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.
Ανακοίνωση για τις καταγγελίες του ΚΚΕ εξέδωσε το Ποτάμι: «Δεν τους πτοεί τίποτα. Σύμφωνα και με τη νέα καταγγελία του ΚΚΕ συνεχίζονται οι συνακροάσεις στα τηλεφωνικά κέντρα κομμάτων.
Στο μεταξύ έχουν περάσει 4 μήνες από την προηγούμενη καταγγελία και πόρισμα δεν έχει βγει ακόμη. Όπως καμία απάντηση δεν έχουμε για τις καταγγελίες του Ποταμιού. Ποιος ακούει και για ποιόν;
Το παλιό σπορ των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων γνωρίζει νέες δόξες επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».
Μία ακόμα καταγγελία για τηλεφωνικές συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων τα τηλεφωνικά κέντρα της ΝΔ και της Ένωσης Κεντρώων, πραγματοποίησε το ΚΚΕ. Τ
ο τελευταίο τέσσερις μήνες νωρίτερα είχε κάνει την πρώτη καταγγελία για το ίδιο θέμα και είχε οδηγήσει στη διενέργεια κατεπείγουσας εισαγγελικής εξέτασης.
Με σημερινή του ανακοίνωση, το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι σήμερα, 5 Απριλίου, «παρατηρήθηκαν νέες επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της Κεντρικής Επιτροπής(ΚΕ), που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων τα τηλεφωνικά κέντρα της ΝΔ και της Ένωσης Κεντρώων».
Το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του καταγγέλλει το γεγονός και διαμαρτύρεται για την καθυστέρηση -επί 4 και πλέον μήνες- της έκδοσης πορίσματος για την προηγούμενη καταγγελία του.
«Η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές οφείλουν άμεσα να ερευνήσουν σε βάθος και το νέο αυτό σοβαρό γεγονός και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι, πράγμα που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα», υπογραμμίζει το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι με αφορμή το νέο κρούσμα, ενημέρωσε ήδη τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά, τους υπεύθυνους των υπόλοιπων κομμάτων, που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα, καθώς επίσης και τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών και τον Πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.
Παρόμοιες καταγγελίες έκανε εξάλλου και η Ένωση Κεντρώων υποστηρίζοντας πως έφτασε να μιλάει με τα γραφεία του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.