Πολιτικη & Οικονομια

Επιμένει ο Σκουρλέτης για τη ΔΕΗ

«Στημένος» ο διαγωνισμός 

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο θέμα της πώλησης της ΔΕΗ επανέρχεται ο Πάνος Σκουρλέτης, κάνοντας λόγο για «στημένο διαγωνισμό» και «παιχνίδι με σημαδεμένη τράπουλα», αναφερόμενος στις πιέσεις των δανειστών για την πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της επιχείρησης.

«Ένας εξαναγκασμένος διαγωνισμός για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων μέσα σε δώδεκα μήνες και κάτω από τη δαμόκλειο σπάθη των δανειστών, είναι ένας “στημένος διαγωνισμός”», αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ειδήσεις».

Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα της ΔΕΗ, ο υπουργός Εσωτερικών σημειώνει ότι «η βασικότερη αιτία είναι ο υπερδανεισμό της» και παραπέμπει στην περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, όταν έλαβε δάνειο της τάξης των 2,2 δισ. ευρώ. Ειδική μνεία κάνει και στο μεγάλο όγκο των ληξιπρόθεσμων οφειλών, αποδίδοντας τον στην ευρύτερη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και στο ότι η ΔΕΗ «κατέστη εισπρακτικός μηχανισμός από τις προηγούμενες κυβερνήσεις».

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις του με τον πρωθυπουργό, αναφέρει ότι υπάρχει αλληλοεκτίμηση και πως η σχέση τους είναι βαθιά ανθρώπινη και αυτό δίνει τη δυνατότητα να μιλούν ανοιχτά και ειλικρινά.