Πολιτικη & Οικονομια

Σάλος στη Βουλή - Διακίνηση προπαγανδιστικού υλικού σε μαθητές από Χρυσαυγίτη βουλευτή

Μοίρασε, σε σχολείο που επισκέφτηκε τη Βουλή, έντυπα, στυλό και μπρελόκ της Χρυσής Αυγής

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σάλος προκλήθηκε στη Βουλή με πρωταγωνιστή τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Σαχινίδη, ο οποίος εθεάθη να διακινεί «προπαγανδιστικό» υλικό του κόμματος σε μαθητές του γυμνασίου από την περιφέρειά του, το οποίο επισκέφτηκε τη Βουλή.

Όπως διαπιστώθηκε ο Χρυσαυγίτης βουλευτής μοίρασε συνολικά 45 σακούλες, οι οποίες περιείχαν: μπρελόκ, στυλό και ημερολόγιο της Χρυσής Αυγής, καθώς και φυλλάδιο υπό τον τίτλο «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ τότε, τώρα, πάντα, η συνέχεια...», το οποίο παρέπεμπε σε ρατσιστικές θέσεις κι ένα ακόμα με τίτλο «ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».

Όταν η διανομή που έγινε σε μαθητές του γυμνασίου Αλμωπίας Πέλλας γνωστοποιήθηκε στο προεδρείο της Βουλής, ο Νίκος Βούτσης, έθεσε άμεσα το ζήτημα επί τάπητος στη Διάσκεψη των Προέδρων, προτείνοντας την παραπομπή του βουλευτή Γιάννη Σαχινίδη στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, όπως και αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία.

Η συζήτηση του περιστατικού σύμφωνα με πληροφορίες προκάλεσε και ένταση στη Διάσκεψη των Προέδρων, όπου ήταν παρών ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, καθώς φέρεται να εκτόξευε «απειλές» και ύβρεις.

Ο Πρόεδρος της Βουλής καταδίκασε τη διακίνηση του υλικού από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, χαρακτηρίζοντας «ανεπίτρεπτη» οποιαδήποτε διακίνηση προπαγανδιστικού υλικού.

«Είναι κοινή πεποίθηση ότι η διανομή οποιουδήποτε προπαγανδιστικού υλικού εντός του Κοινοβουλίου σε ανήλικα παιδιά είναι ανεπίτρεπτη, πολλώ δε μάλλον υλικού που διαπνέεται από μισαλλοδοξία και ναζιστικού τύπου αναφορές περί φυλετικής ανωτερότητας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Βούτσης στη Διάσκεψη των Προέδρων.