Ο Μαριάς ίδρυσε κόμμα και το ονόμασε «Ελλάδα - Ο Άλλος Δρόμος»
Κατέθεσε την ιδρυτική δήλωση στον Άρειο Πάγο


Την ίδρυση κόμματος με το όνομα «Ελλάδα - Ο Άλλος Δρόμος» ανακοίνωσε ο ευρωβουλευτής, καθηγητής Νότης Μαριάς, σε δηλώσεις του έξω από τον Άρειο Πάγο, μετά την κατάθεση, την Τρίτη, της σχετικής ιδρυτικής δήλωσης του κόμματος στο ανώτατο δικαστήριο.
«Πιστοί στις δεσμεύσεις μας προχωρήσαμε σήμερα στην ίδρυση πολιτικού κόμματος με το όνομα "Ελλάδα- Ο Άλλος Δρόμος". Όπως έχουμε συζητήσει με χιλιάδες πολίτες στις εκδηλώσεις οι οποίες έγιναν σε όλη την Ελλάδα, στις συγκεντρώσεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο η πρωτοβουλία μας αυτή αποσκοπεί στο να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να μπορέσει η πατρίδα μας επιτέλους να απελευθερωθεί από τους τοκογλύφους δανειστές», ανέφερε ο κ. Μαριάς.
Συνεχίζοντας, ο Έλληνας ευρωβουλευτής τόνισε ότι το νέο κόμμα «είναι πλέον το πολιτικό κίνημα με το οποίο χιλιάδες Έλληνες πολίτες θα αγωνιστούν προκειμένου να καταργηθούν τα μνημόνια, να απελευθερωθεί η πατρίδα μας από τους τοκογλύφους δανειστές, να διαγραφεί το επονείδιστο χρέος, να διεκδικήσουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις, να παλέψουμε για την ανασυγκρότηση της χώρας και της οικονομίας και την ανακατανομή του παραγόμενου πλούτου, για μία διαφορετική πορεία της πατρίδας μας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι».
Και κατέληξε καλώντας τους πολίτες «που ενστερνίζονται αυτές τις απόψεις, που δε θέλουν η Ελλάδα να μετατραπεί σε ένα μεγάλο hotspot με χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες να συμπορευθούν μαζί μας».
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Νότης Μαριάς ανέλαβε την πρωτοβουλία αυτή μετά από σειρά εκδηλώσεων, από τον περασμένο Νοέμβριο, οι οποίες έγιναν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και άλλες πόλεις, ενώ από τον Δεκέμβριο πάνω από 200 άτομα συμμετείχαν στις ομάδες εργασίας για την επεξεργασία των θέσεων του κόμματος.
Επίσης, επισημαίνεται ότι το νέο κόμμα «Ελλάδα- Ο Άλλος Δρόμος», σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις αποκτά θεσμικό ρόλο ως «κόμμα εκπροσωπούμενο στην Ευρωβουλή» από τον ευρωβουλευτή Νότη Μαριά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνεχίζεται ο «πόλεμος» ανακοινώσεων
Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ
«Η πρόταση δυσπιστίας γίνεται κάθε έξι μήνες, πρέπει να περιμένουμε τα πορίσματα»
Τι αποκομίσαμε ως κοινωνία, οι πολίτες αλλά και τα κόμματα, από την εμπειρία του 2015;
Tι λέει ο δικηγόρος της εταιρείας security
Για την υπόθεση έκδοσης βίζα
Για παράνομες συνταγογραφήσεις
Σταθερά ανοδική δυναμική - Στο 2,3% η ανάπτυξη το 2024
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο νησί μετά την έξαρση σεισμικής δραστηριότητας
Αυτοψία στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία του νησιού
Πρώτη στάση στο επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής
«Με γρήγορα ανακλαστικά ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των ανθρώπων για ασφαλή στέγαση», δήλωσε ο Χάρης Δούκας
O ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την αποπομπή του
Mε φόντο τις αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί
Οι συζητήσεις από το ξενοδοχείο King George
Ο Αντώνης Σαμαράς σχολίασε την ανακοίνωση του Χρήστου Τριαντόπουλου
Το κινεζικό chatbox έχει ήδη απαγορευτεί στην Ιταλία
Διακυβεύονται πολλά επιμέρους ζητήματα, και εν γένει το φιλελεύθερο δημοκρατικό υπόδειγμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.