Πολιτικη & Οικονομια

Κοντά σε συγχώνευση US Air – AMR

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κοντά σε συμφωνία συγχώνευσης, ύψους 11 δισ. δολαρίων, από την οποία αναμένεται να προκύψει η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο, βρίσκονται οι US Airways και AMR, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Οι σημαντικές διαφορές μεταξύ των δύο αερομεταφορέων, όπως η διοικητική δομή, έχουν πλέον γεφυρωθεί και η συμφωνία ενδέχεται να ανακοινωθεί εντός της επόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα  με το Reuters, βάσει των όρων της συμφωνίας οι οποίοι όμως δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, ο διευθύνων σύμβουλος της US Airways Νταγκ Πάρκερ θα γίνει CEO της νέας εταιρείας, ενώ ο Τομ Χόρτον της AMR ενδέχεται να οριστεί μη εκτελεστικός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου μέχρι την άνοιξη του 2014, όταν η νέα εταιρεία θα πραγματοποιήσει την πρώτη ετήσια γενική συνέλευση.

Η συμφωνία, που θα είναι αποκλειστικά σε μετοχές, θα αποτιμά την αξία του νέου αερομεταφορέα μεταξύ 10,5 δισ. δολαρίων και 11 δισ. δολαρίων και θα δίνει στους πιστωτές της AMR το 72% της ιδιοκτησίας της νέας εταιρείας, ενώ το υπόλοιπο θα ανήκει στους μετόχους της US Airways.