Πολιτικη & Οικονομια

Κομισιόν: Το «ιδανικό» είναι να έχουμε τεχνική συμφωνία στις 7 Απριλίου

Τι ανέφερε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
346886-720128.jpg
EPA

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, μεταξύ άλλων, δήλωσε πως το «ιδανικό» για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ήταν «να έχουμε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για την Ελλάδα έως το Eurogroup της 7ης Απριλίου».

Ο ίδιος, αναφορικά με τις τριήμερες διαπραγματεύσεις που έλαβαν χώρα την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, τόνισε πως σημειώθηκε «σημαντική πρόοδος» σε «ζητήματα -κλειδιά», ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως πλέον επαφίεται σε όλους τους συμμετέχοντες να εργαστούν υπεύθυνα ώστε να επιτευχθεί συμφωνία το ταχύτερο δυνατό.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Σχοινάς, οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται εξ αποστάσεως, με τις αποστολές των θεσμών να βρίσκονται στις έδρες τους.

Στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, φέρεται να σημειώθηκε σημαντική σύγκλιση σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα και τη μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης.

Αντίθετα, αποκλίσεις παραμένουν στα μέτωπα των εργασιακών και της αγοράς ενέργειας, όπου σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι πιστωτές πιέζουν για πώληση του 40% των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ.

Πηγή: Skai.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ