- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Κατρούγκαλος: Δεν χρειάζονται 180 ψήφοι για τα μέτρα
«Όλη η περιπέτεια της β' αξιολόγησης οφείλεται στην αμφιθυμία του ΔΝΤ»
«Ολη η περιπέτεια της β' αξιολόγησης οφείλεται στην αμφιθυμία του ΔΝΤ αν θα μείνει ή όχι στο πρόγραμμα, αλλά και στην εμμονή του σε θέσεις που είναι ακραία νεοφιλελεύθερες και αντιευρωπαϊκές» τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αληθινές Ειδήσεις Σαββατοκύριακο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.
Παράλληλα υπογραμμίζει ότι «στο Eurogroup της 20ης Μαρτίου θα διαπιστωθεί η πρόοδος σε όλα τα άλλα πεδία της διαπραγμάτευσης και ότι ουσιαστικά έχει κλείσει η αξιολόγηση, με εξαίρεση τα εργασιακά».
Ο κ. Κατρούγκαλος λέει "όχι" σε ψήφιση των μέτρων με 180 ψήφους σημειώνοντας ότι «180 ψήφους ή άλλες ειδικές πλειοψηφίες προβλέπει το Σύνταγμά μας για συγκεκριμένες περιπτώσεις. Δεν εντάσσεται η ψήφιση των μέτρων σε μία από αυτές. Και δεν μπορούμε κατά βούληση να απαιτούμε αυξημένες πλειοψηφίες εκτός του Συντάγματος».
Αναφερόμενος στο θόρυβο που προκάλεσε η τοποθέτησή του για τις συγκεντρώσεις Τούρκων αξιωματούχων στην Ελλάδα τόνισε ότι «ο θόρυβος που δημιουργήθηκε, αρχικά από τη μονταζιέρα γνωστής για τον κιτρινισμό της εφημερίδας, που ατυχώς αναπαράχθηκε από την ΝΔ, αποτελεί κατ' εξοχήν δείγμα αυτού που ονομάζουμε μετα-αλήθεια ή μετα-πραγματικότητα».
Επίσης εξήγησε ότι «ποτέ δεν μίλησε για προεκλογικές τουρκικές συγκεντρώσεις στην Ελλάδα, πράγμα εξ ορισμού οξύμωρο, εφόσον δεν υπάρχουν Τούρκοι ψηφοφόροι στη χώρα μας. Είπα απλώς ότι ουδέποτε εμποδίσαμε την επικοινωνία Τούρκων αξιωματούχων με ομόθρησκούς τους, πράγμα που αποτελεί την αναντίρρητη αλήθεια».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πλεόνασμα και αυξημένα έσοδα καταγράφει ο κρατικός προϋπολογισμός, σύμφωνα με τα ταμειακά στοιχεία της ΤτΕ
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ θέτει όρια στον διάλογο με τους αγρότες και σχολιάζει ΟΠΕΚΕΠΕ, δημοσκοπήσεις και ελληνοτουρκικά
Σφοδρή επίθεση της ευρωομάδας της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του στα μέτρα προστασίας αγροτών
Ένταση on air για τις δηλώσεις με τα ναρκωτικά - Η ανάρτησή του λίγη ώρα μετά
«Δεν είναι πια ούτε στις λίστες των ανενεργών μελών της ΝΔ»
Τι επιλογές έχει όποιος ψηφίζει εκσυγχρονισμό και προσαρμογή στην πραγματικότητα;
«Δεν θα συζητήσουμε ποτέ θέματα κυριαρχίας της χώρας. Είναι αδιαπραγμάτευτα»
Η ιστορική ναυμαχία, ο Καποδίστριας και η φρεγάτα «Κίμων»
Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για την προμήθεια των φρεγατών Belharra
«Η Ελλάδα δεν απειλεί την Τουρκία, το ανάποδο συμβαίνει», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας
Κατά τη διάρκεια του γεύματος συζητήθηκε η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας
Με αφορμή την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Άλλοι 27.000 δεν έχουν δηλώσει ακόμα ΙΒΑΝ
Kατά τη συζήτηση για την κύρωση της πρώτης τροποποίησης της σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της HELLENIC TRAIN
«Μεγάλη η σημερινή μέρα για το Πολεμικό Ναυτικό», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Διευκολύνονται οι πολίτες στον έλεγχο των ψηφιακών τους εγγράφων
Σφοδρή κριτική του ΠΑΣΟΚ για επιδοτήσεις, επενδύσεις και όρους που υπονομεύουν ασφάλεια και ανταγωνισμό
Νέα υποδομή, νέα τρένα και αυστηρότερο πλαίσιο λειτουργίας για την αποκατάσταση της ασφάλειας στα τρένα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.