Πολιτικη & Οικονομια

Εισφορά αλληλεγγύης πληρώνουν οι ανάπηροι

Το Yπουργείο θεωρεί το επίδομά τους, εισόδημα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
344541-715897.jpg

Χιλιάδες ανάπηροι θα φορολογηθούν και φέτος μέσω της Εισφοράς Αλληλεγγύης, που λογίζεται από το υπουργείο Οικονομικών εισόδημα κι επομένως φορολογείται.

Γράφει σχετικά η έντυπη "Ναυτεμπορική" σήμερα Τρίτη, μεταξύ άλλων:

"Την υποχρέωση να καταβάλουν ειδική εισφορά αλληλεγγύης και για τα προνοιακά επιδόματα που λαμβάνουν από το κράτος θα έχουν και φέτος χιλιάδες άτομα με αναπηρία κάτω του 80% καθώς και άτομα με αναπηρία 80% και άνω που δεν είναι τυφλά ή δεν είναι κινητικά ανάπηρα. O λόγος είναι ότι το υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θεωρούν τα επιδόματα αυτά ως εισοδήματα, απαλλασσόμενα μεν από τον φόρο εισοδήματος αλλά υπαγόμενα σε ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Έτσι, χιλιάδες ΑμεΑ θα δουν και φέτος τα ετήσια εισοδήματά τους να αυξάνονται πλασματικά πάνω από τα 12.000 ευρώ, που είναι το όριο πέραν του οποίου επιβάλλεται η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, και θα κληθούν να πληρώσουν άδικα την εισφορά αυτή. Ταυτόχρονα, επειδή τα ποσά των προνοιακών επιδομάτων θεωρούνται «εισόδημα» και προσαυξάνουν τεχνητά τα συνολικά ετήσια οικογενειακά εισοδήματά τους, χιλιάδες ΑμεΑ θα χάσουν και φέτος πλήθος άλλων κοινωνικών επιδομάτων τα οποία χορηγούνται με κριτήριο το ύψος του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος.

Η  αδικία αναμένεται να επαναληφθεί και φέτος".

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ