- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης στο Bloomberg: Η Ελλάδα θα σέρνεται και μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης (video)
Ο πρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε υπέρ ενός επιθετικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων
Το αίτημα της άμεσης προσφυγής στις κάλπες διατύπωσε εκ νέου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε επίσης ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει τα «υπερβολικά» δημοσιονομικά μέτρα που ζητούν οι πιστωτές για το 2019 και το 2020.
«Αυτά τα δημοσιονομικά μέτρα είναι το τίμημα που η Ελλάδα δυστυχώς πρέπει να πληρώσει για την ανικανότητα αυτής της κυβέρνησης» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ο κ. Τσίπρας μας έφερε σε αυτό το χάλι. Ισχυρίζεται ότι έχει ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, άρα εξαρτάται από τον ίδιο να φέρει αποτελέσματα» πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη η Ελλάδα χρειάζεται εκλογές προκειμένου να αποκτήσει μια καλύτερη κυβέρνηση «που θα αναλάβει την πραγματική ιδιοκτησία των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων για να βγάλει την Ελλάδα από αυτό το χάλι», σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Δεν έχω τρόπο να εξαναγκάσω να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στη συνέντευξή του από τις Βρυξέλλες. «Πάντως είμαι πεπεισμένος ότι εάν γίνονταν τώρα θα κερδίζαμε».
«Η Νέα Δημοκρατία θα προωθήσει ένα επιθετικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και θα αποφύγει δεσμεύσεις που δεν μπορεί να τηρήσει» είπε. Υποστήριξε ότι μπορεί να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική οικονομία με χαμηλότερους φόρους και θα επιδιώξει ιδιωτικοποιήσεις που στέλνουν το μήνυμα η Ελλάδα είναι ανοικτή για τις επιχειρήσεις (open for business).
Σε δημοσιονομικό επίπεδο, το κόμμα του προσπαθεί να πείσει τους πιστωτές ότι χρειάζονται χαμηλότεροι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού. «Ενώ υπάρχει ακόμα λίπος στο δημόσιο τομέα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα χρειάζεται χαμηλότερους φόρους» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Ακόμα κι αν ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση, η Ελλάδα θα σέρνεται» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων διότι έχουμε μια κυβέρνηση που βρίσκεται σε αυτή την ιδιόμορφη κατάσταση. Πρέπει να εφαρμόσει ένα φιλελεύθερο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στο οποίο δεν πιστεύει».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη
Ποιες ώρες θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
«Ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα συντρόφων για ένα νέο ξεκίνημα»
Αναπτύσσεται κοινή επιχειρησιακή δράση στον τομέα της αντιτρομοκρατίας
Προτεραιότητα η πολιτική προετοιμασία και τα ψηφοδέλτια
Ο ΠτΔ επισκέφτηκε το Τζαμί Καλούτσιανης και το Οθωμανικό Λουτρό στο Κάστρο Ιωαννίνων
Tο συνολικό ποσό της δωρεάν κρατικής αρωγής ανέρχεται σε περίπου 36,5 εκατ. ευρώ
Κατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η κοινή προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο
Οι μεγάλες πόλεις δεν προχωρούν επειδή οι διοικήσεις τους αναρωτιούνται διαρκώς «ποιος είναι αρμόδιος»
Στο επίκεντρο η εφαρμογή του νέου Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο
«Αυτοψία» στις εργασίες αποκατάστασης
«Οι απειλές για αποχώρηση, αν μου γινόταν η τιμή να ηγηθώ της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, είναι έκφραση συντροφικότητας;»
Δωρεά €160 εκατ. από τις συστημικές τράπεζες
«Δεν χωρούν στον δρόμο μου των αλλονών κουμάντα!»
61.000 βεβαιώσεις επιλεξιμότητας μέχρι σήμερα
«Επιθυμούμε να δικαστούμε άμεσα», σημείωσε o βουλευτής
Ακόμη μία αποχώρηση από την Κ.Ο. του κόμματος
«Ταξιδιάρα ψυχή και αιώνια έφηβη, άγγιξες με σεβασμό και τα εικαστικά, ζωγραφίζοντας με πάθος και ευαισθησία» είπε συγκινημένος ο Πρόεδρος της Βουλής
Τι αναφέρει στην επιστολή του
Τι δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.