Πολιτικη & Οικονομια

Πετρόπουλος προς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τον νέο υπολογισμό των συντάξεων: Είστε άχρηστοι

Επειδή «δεν κάνατε κάτι που έκαναν όλοι οι λαοί»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η τροπολογία για τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων βρέθηκε στο επίκεντρο αντιπαράθεσης μεταξύ του υφυπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Αναστάσιου Πετρόπουλου και βουλευτών της αντιπολίτευσης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την μεταρρύθμιση στη ψυχική υγεία, στο οποίο έχει κατατεθεί.

Ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος επέρριψε ευθύνες στην αντιπολίτευση για το συνταξιοδοτικό, λέγοντας στους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πως «είστε τόσο άχρηστοι που δεν κάνατε κάτι που έκαναν όλοι οι λαοί…», εννοώντας ότι δεν φρόντισαν να συγκεντρώσουν στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ για τη δημιουργία δείκτη μεταβολής μισθών ο οποίος βάσει του νόμου Κατρούγκαλου θα αποτελούσε τη βάση για τον υπολογισμό των συντάξεων από το 2016 και μετά.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ νομοθέτησε κάτι που δεν υπήρχε και έτσι αναγκάστηκε τώρα να καταθέσει τροπολογία με την οποία προβλέπεται πως μέχρι το 2020 ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων θα γίνεται βάσει του δείκτη κατανάλωσης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και από το 2021 θα υπολογίζεται βάσει των στοιχείων της για τον δείκτη μισθών.

Ο κ. Τάσος Πετρόπουλος μάλιστα συνέχισε την επίθεση κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων λέγοντας πως «δεν υπάρχει στην χώρα δείκτης μεταβολής μισθών. Που να το φανταστούμε ; λάθος μας…» και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε αλαζονεία να αλλάξουμε κάτι που χρειάζεται να διορθωθεί» σημειώνοντας ότι «πράγματι είναι δυσχερές θέμα η επιλογή του σωστού συντελεστή».

Στον αντίποδα ο βουλευτής της ΝΔ, Νότης Μηταράκης, ανέφερε ότι οι δύο διαφορετικοί τρόποι υπολογισμού συντάξεων που εφαρμόζει η κυβέρνηση μπορεί να προκαλέσει ζήτημα αντισυνταγματικότητας. Καταλόγισε, μάλιστα, προχειρότητα στο υπουργείο Εργασίας για τον χειρισμό του όλου θέματος.

Σε πολύ σκληρότερο τόνο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου έκανε λόγο για «αλαλούμ». «Είστε μαθητευόμενοι μάγοι της κακιάς ώρας» τόνισε απευθυνόμενη στην κυβέρνηση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ