Πολιτικη & Οικονομια

Γιώργος Αμυράς: Ο Αλέξης Τσίπρας σε ρόλο Δόκτωρος Τζέκυλ και Κυρίου Χάιντ

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Β΄Αθήνας του Ποταμιού προς τον υπουργό Οικονομικών 

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Όταν κλείνουν νοσοκομεία, γιατί δεν έχουμε να δώσουμε 23 εκατομμύρια ευρώ, την ίδια στιγμή για κάποια κτίρια που είναι απέναντι από το Αιγινήτειο και το Αρεταίειο χαρίζουμε 100 εκατομμύρια σε εγγυήσεις, στο Μέγαρο Μουσικής… πρέπει να αποφασίσουμε τι προέχει. Η κοινωνική συνοχή; Να προασπίσουμε τον αδύναμο ή να προασπίσουμε τα συμφέροντα των λίγων και εκλεκτών της οικονομικής ολιγαρχίας αυτού του τόπου»;

«Μόλις λίγα χρόνια και 112 εκατομμύρια ευρώ χωρίζουν ή, κάποιοι θα πουν, συνδέουν τον Αλέξη Τσίπρα της αντιπολίτευσης με τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό» διαπιστώνει, στο πλαίσιο της επίκαιρης ερώτησής του, ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς .

Τον Μάιο του 2014 από τη θέση της αντιπολίτευσης κατήγγειλε, ως καραμπινάτο σκάνδαλο διαπλοκής, την απόφαση της τότε κυβέρνησης να δώσει το φιλί της ζωής στο καταχρεωμένο Μέγαρο Μουσικής.

Ως πρωθυπουργός, ο ίδιος άνθρωπος έδωσε το φιλί της ζωής στο χρεωκοπημένο Μέγαρο φορτώνοντας τα χρέη του, ύψους 112.292.421,23 ευρώ, στις πλάτες των φορολογούμενων έως το 2030 υπογραμμίζει ο Γιώργος Αμυράς και συνεχίζει:

«Δεν πρόκειται για τον Δόκτωρα Τζέκυλ και τον Κύριο Χάιντ, αλλά για τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος για μία ακόμη φορά τσάκισε τη διαπλοκή, εντάσσοντας στο ελληνικό δημόσιο τα χρέη του Μεγάρου Μουσικής».

«Ζούμε το θέατρο του παραλόγου», αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού και καλεί τον κ. Τσακαλώτο να δώσει εξηγήσεις «από πότε τα συμφέροντα των λίγων κι εκλεκτών της οικονομικής ολιγαρχίας ταυτίζονται με εκείνα των αδυνάμων».

Καταλήγοντας ο κ. Αμυράς, αναρωτιέται εάν «η απόφασή αυτή αποτελεί μία λαμπρή ομολογία αποτυχίας και ενοχής ή αν είναι ακόμη μια “αριστερή” αυταπάτη. Επειδή ο Μαρκ Τουέιν έχει γίνει trend, κάπου αναφέρει ότι “Ο άνθρωπος είναι το μόνο ζώο που κοκκινίζει ή που θα έπρεπε να το κάνει”».