Πολιτικη & Οικονομια

Δέσμευση Μητσοτάκη για μείωση της φορολογίας και πάταξη της φοροδιαφυγής

Ο πρόεδρος της ΝΔ πιστεύει ότι «υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν που ακολουθεί η κυβέρνηση»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
342719-712613.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

«Εμείς θα πάρουμε το ρίσκο να μειώσουμε τη φορολογία για τις επιχειρήσεις, θα είμαστε, αμείλικτοι, όμως, σε φαινόμενα φοροδιαφυγής, γιατί από τη στιγμή που θα κάνουμε αυτή την κίνηση καλής θέλησης για το επιχειρείν, θέλουμε και θα ζητήσουμε και την αντίστοιχη συμμόρφωση της επιχειρηματικής κοινότητας», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς της Φωκίδας, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στην περιοχή.  

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαβεβαίωσε ότι το κόμμα του θα στηρίξει την υγιή επιχειρηματικότητα και θα αποποινικοποιήσει στη συνείδηση του Έλληνα πολίτη την έννοια της επιχειρηματικότητας. 

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως χρειάζεται ένα άλλο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής, επιμένοντας ότι υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν τον οποίο ακολουθεί η κυβέρνηση. «Είμαστε απολύτως πεπεισμένοι ότι σήμερα το να ασκεί κανείς επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα, περίπου δεν βγάζει νόημα, όταν μεταξύ φόρων, εισφορών, προκαταβολών καταλήγεις να τα δίνεις σχεδόν όλα στο Kράτος», είπε και συμπλήρωσε ότι αυτή η λύση δεν είναι βιώσιμη. Εν αντιθέσει: «Εμείς έχουμε παρουσιάσει ένα πολύ αναλυτικό σχέδιο για μια στοχευμένη μείωση φορολογικών συντελεστών σε συνδυασμό με ένα περαιτέρω συμμάζεμα και εξορθολογισμό των κρατικών δαπανών. Χρειαζόμαστε ένα άλλο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής. Αυτοί οι φόροι και αυτές οι εισφορές δεν μας οδηγούν πουθενά.  Θέλω να είμαι τελείως ξεκάθαρος σε αυτό ότι υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν τον οποίο ακολουθεί η κυβέρνηση».

Στη συνέχεια πέρασε στο χώρο της παιδείας και επανέλαβε την πάγια θέση του κόμματός του για την ίδρυση

δημιουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Τόνισε ότι στηρίζει «φανατικά» την αλλαγή του άρθρου 16 του Συντάγματος. 

Τέλος, εξήγησε ότι η επίσκεψη στη Φωκίδα έγινε για να συζητήσει με τοπικούς φορείς για τα τοπικά προβλήματα, τις τοπικές προκλήσεις αλλά και τις τοπικές ευκαιρίες, που παρουσιάζονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. «Με τον τρόπο αυτό» πρόσθεσε «μπορούμε να σχηματίσουμε μια συγκροτημένη άποψη ώστε να ετοιμάσουμε ένα συνολικό σχέδιο για κάθε γωνιά της πατρίδας μας».

 

«Στη Φωκίδα» ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας «υπάρχουν συμπυκνωμένα στον υπερθετικό βαθμό όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας, που πρέπει να αξιοποιήσουμε για να βάλουμε τη χώρα ξανά σε αναπτυξιακή τροχιά: Την απαράμιλλη φυσική ομορφιά, το βουνό, τη θάλασσα και ένα πολιτιστικό θησαυρό παγκόσμιου μεγέθους, σε συνδυασμό με ένα δυναμικό πρωτογενή τομέα που παράγει ποιοτικά προϊόντα. Όπως είπε, η Φωκίδα αποτελεί μια ευκαιρία για να δημιουργήσουμε δουλειές, να κρατήσουμε τα νέα παιδιά, τους επιστήμονες εδώ στην Ελλάδα και να δημιουργήσουμε πλούτο, κυρίως, για την Περιφέρεια.

 

«Για τη Νέα Δημοκρατία, τουρισμός και πολιτισμός πάνε μαζί. Πρέπει να συνδέσουμε τον πολιτισμό με τον τουρισμό. Να γίνει η Ελλάδα ένας τόπος που οι τουρίστες δεν θα έρχονται μόνο για να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα, αλλά και για να δουν από κοντά μνημεία πολιτιστικά παγκόσμιου βεληνεκούς», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ