Πολιτικη & Οικονομια

Τόσκας: Δεν υπάρχουν κονδύλια για σταθερά ραντάρ ελέγχου ταχύτητας

«Εξετάζουμε τι μπορεί να γίνει» διευκρίνισε μεταξύ άλλων

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μιλώντας στον Realfm 97,8, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτης, Νίκος Τόσκας, επεσήμανε πως υπάρχει έλλειψη κονδυλίων αναφορικά με την τοποθέτηση σταθερών ραντάρ ελέγχου ταχύτητας στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τόσκας υπογράμμισε πως «τα ραντάρ δεν λείπουν από τις εθνικές οδούς τώρα, λείπουν αρκετά χρόνια. Εδώ υπάρχει πράγματι πρόβλημα και μπορώ να σας το προσδιορίσω. Το 2010 όταν επίκειτο η ιδιωτικοποίηση των εθνικών οδών τα ραντάρ, αντί να μπουν, όπως είχε προγραμματιστεί, στις εθνικές οδούς μπήκαν σε επαρχιακούς δρόμους».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «υπάρχει πράγματι πρόβλημα γιατί υπάρχουν οι κάμερες επιτήρησης των εθνικών οδών, αλλά τα ραντάρ ελέγχου ταχύτητας είναι μόνο τα φορητά ραντάρ που έχει η τροχαία στους διάφορους ελέγχους».

Ο υπουργός επεσήμανε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια και διευκρίνισε σχετικά: «Εξετάζουμε τι μπορεί να γίνει για το θέμα των σταθερών ραντάρ. Δεν είναι ότι δεν υπάρχουν ραντάρ, υπάρχουν τα φορητά ραντάρ. Μακάρι να υπήρχαν τα σταθερά σε κάθε γέφυρα, όπως υπάρχουν στο εξωτερικό και να γίνεται συστηματικός έλεγχος».