Πολιτικη & Οικονομια

Έπεσαν διερευνητικά τα πρώτα μέτρα-αντίμετρα στο τραπέζι της αξιολόγησης

Διαφωνίες αλλά και συναινέσεις μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
342409-711840.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Περίπου τρεις ώρες διήρκησε η συνάντηση θεσμών και κυβέρνησης στο Χίλτον και σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα έγινε μια πρώτη συζήτηση επί των ελληνικών προτάσεων για τα μέτρα - αντίμετρα.

Όπως ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος -τον οποίο επικαλείται το ΑΜΠΕ- μετά το πέρας της συνάντησης, οι θεσμοί αποτίμησαν θετικά ορισμένες από τις προτάσεις, τόνισαν ότι σε άλλες χρειάζονται τεχνικές λεπτομέρειες, ενώ εξέφρασαν και τις διαφωνίες τους επί κάποιων προτάσεων.

Ο ίδιος παράγοντας χαρακτήρισε σημαντικό το θέμα του δημοσιονομικού κενού για το 2018- 2019, καταλογίζοντας στο ΔΝΤ ότι δεν έχει ενσωματώσει στην έκθεση που δημοσιοποίησε με βάση το άρθρο 4 του καταστατικού του, τα δημοσιονομικά στοιχεία μετά από τον Νοέμβριο (σ.σ. π.χ. υπεραπόδοση εσόδων). Πληροφορίες φέρουν την κυβέρνηση να διάκειται θετικά απέναντι στο ενδεχόμενο μείωσης του αφορολόγητου από το 2019 και των συντάξεων από το 2020. Ωστόσο, τίποτα δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί ή ανακοινωθεί επισήμως.

Τα νέα στοιχεία θα συζητηθούν σε τεχνικό επίπεδο και θα επανέλθουν σε υπουργικό επίπεδο στο τέλος της εβδομάδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κ.Τσίπρας έχει ακόμα δρόμο
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ακόμα δρόμο

«Το βασικό είναι να μην γελαστεί: δεν μπορεί να υπάρξει κανένα απολύτως ενδεχόμενο "επιστροφής" του, αν δεν κερδίσει προηγουμένως έστω και ψήγματα της εμπιστοσύνης των κεντρώων μετριοπαθών»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.