- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θεοδωράκης εφόλης της ύλης, με χιούμορ και συγκεκριμένος
Δε μάσησε τα λόγια του στις «Ειδήσεις»
Δε μάσησε τα λόγια του στη συνέντευξή του, που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της νέας εφημερίδας «Ειδήσεις», ο επικεφαλής του Ποταμιού κ. Σταύρος Θεοδωράκης. Τοποθετήθηκε για όλα δίχως υπεκφυγές και με χιούμορ, από το Eurogroup και την αξιολόγηση μέχρι τις συνεχείς οικονομικές απώλειες της χώρας και τις πολιτικές συνεργασίες.
Ιδού η σχετική συζήτηση:
Πώς κρίνετε τα αποτελέσματα του Eurogroup;
Ήταν ένας θρίαμβος για όσους παρακολουθούν αποκλειστικά ΕΡΤ.
Ο κ. Σπίρτζης πάντως μίλησε για το τέλος της κρίσης.
Δυστυχώς όμως συνέπεσε με τις μέρες της αποκριάς και έτσι δεν μπορούμε να διακρίνουμε τα χαμογελαστά πρόσωπα κάτω από τις σκυθρωπές μάσκες.
Δεν χάνετε το χιούμορ σας.
Τον Ιανουάριο η χώρα έχασε 30.000 θέσεις εργασίας- ρεκόρ δεκαετίας. Η εκροή καταθέσεων τις τελευταίες 25 μέρες ήταν 2,5 δις. Όλα έχουν παγώσει. Η κρίση λοιπόν έχει τελειώσει μόνο για τους κρατικοδίαιτους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Πιστεύετε ότι είναι πιθανό να ζήσουμε ξανά το καλοκαίρι του 2015;
Αν δεν κλείσει άμεσα η αξιολόγηση, ναι, θα γυρίσουμε σε ακόμη χειρότερες μέρες. 2,2 έως 3,1 δις θα χάσει η ελληνική οικονομία αν δεν κλείσει η αξιολόγηση λέει το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους της Βουλής. Η κλεψύδρα ήδη αδειάζει.
Εσείς έχετε ερμηνεία γιατί καθυστερούν να κλείσουν την αξιολόγηση;
Ανικανότητα – ατολμία – ιδεοληψίες, είναι το τρίπτυχο. Όχι μόνο σήμερα αλλά και χθες. Γιατί δεν είναι μόνο οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που καθυστερούν. Είχαμε και άλλοτε πολιτικούς που δεν έχουν δουλέψει ποτέ. Πολιτικούς που δειλιάζουν μπροστά στους κομματικούς στρατούς. Πολιτικούς που πιστεύουν ότι όλα είναι μπλα-μπλα θεωρίες. Απλώς οι σημερινοί το έχουν παρακάνει.
Αν τελικά κλείσει η αξιόλογηση και έρθουν στη Βουλή τα νέα μέτρα, είναι διατεθειμένο το Ποτάμι να βάλει πλάτη σε περίπτωση απωλειών από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία;
Το Ποτάμι δεν είναι το back-up των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Άλλοι πιθανόν να είναι. Εμείς ψηφίζουμε με γνώμονα τις αρχές μας, τις επεξεργασμένες θέσεις μας και το συμφέρον του τόπου. Χάρες δεν κάνουμε σε κανέναν. Ούτε αριστερά ούτε δεξιά.
Πιστεύετε ότι στο πίσω μέρους του μυαλού του πρωθυπουργού υπάρχει - όπως γράφεται τελευταία - και το σενάριο της ρήξης και της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα;
Όχι δεν θεωρώ ότι σκέφτεται τη δραχμή. Αυτές τις σκέψεις τις εγκατέλειψαν το καλοκαίρι του '15 όταν κατάλαβαν ότι αυτό θα θεωρηθεί έγκλημα και δεν θα συγχωρεθεί από τον ελληνικό λαό. Στο πίσω μέρος του μυαλού του κ. Τσίπρα υπάρχει μόνο η εξουσία. Και η εξουσία, για να διατηρηθεί, θέλει ευρώ.
Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο κ. Φίλης και ο κ. Παπαδόπουλος, ζητούν συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ. Το Ποτάμι εκτός. Η κυρία Γεννηματά μιλά για τη μεγάλη κεντροαριστερά. Το Ποτάμι εκτός. Η ΝΔ θεωρεί το ΠΑΣΟΚ στρατηγικό της σύμμαχο. Μήπως τελικά το Ποτάμι έχει χάσει το τρένο των ευκαιριών;
Όλα αυτά που λέτε είναι εναντίον μας; Γιατί εγώ νομίζω ότι είναι υπέρ μας. Δεν γινόμαστε πατερίτσες των παλιών κομμάτων. Κάναμε το Ποτάμι για να συγκρουστούμε με όλα αυτά που μας οδήγησαν στην οικονομική και πολιτική χρεοκοπία, δεν κάναμε το Ποτάμι για να κυνηγάμε τα τρένα με τις ευκαιρίες.
Οι δημοσκοπήσεις όμως σήμερα σας δείχνουν οριακά εκτός Βουλής. Αντέχει το Ποτάμι να κατέβει ξανά αυτόνομο στις εκλογές; Υπάρχει ήδη μια δημόσια πρόταση του Άδωνι Γεωργιάδη προς εσάς για συνεργασία. Μήπως την επανεξετάζετε;
Το Ποτάμι έχει δυνητική ψήφο γύρω στο 10%. Έχουμε δηλαδή μεγάλη δεξαμενή και αυτή θα μας στηρίξει όταν φτάσουμε στις εκλογές. Όσο για την ΝΔ, δεν μπορεί να γίνει σύγχρονο κόμμα εκ μεταγραφής. Πρέπει να προσπαθήσει μόνη της. Εμείς θα παραμείνουμε Ποτάμι.
Γιατί δεν συνεργάζεστε με το ΠΑΣΟΚ και την κυρία Γεννηματά ενώ ταυτόχρονα συνεργάζεστε με την κυρία Διαμαντοπούλου, τον κ. Φλωρίδη, τον κ. Ραγκούση;
Οι τρεις που λέτε δημιούργησαν πολύ πρόσφατα μια κίνηση που επανέλαβε όλα αυτά που λέει το Ποτάμι εδώ και 3 χρόνια. Αν όχι όλα, τα περισσότερα. Η μια λύση ήταν να τους μηνύσουμε για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και η άλλη ήταν να συνεργαστούμε πολιτικά. Επιλέξαμε το δεύτερο.
Να περιμένουμε ότι σύντομα οι «τρεις» θα ενταχθούν στο Ποτάμι ή αυτό θα γίνει προεκλογικά;
Σας είπα, οι κουβέντες μαζί τους είναι πολιτικές, όχι οργανωτικές. Προφανώς όταν έρθει η ώρα θα βρούμε και ένα τρόπο να συμπορευθούμε. Το Ποτάμι παραμένει ένα ανοιχτό κόμμα. Και κάθε μέρα την πόρτα του περνούν συνεχώς νέα πρόσωπα. Τον Μάρτιο που κλείνουμε 3 χρόνια θα δείτε πολλούς από αυτούς στις γιορτές μας. Το Ποτάμι δεν είναι μόνο οι βουλευτές του. Είναι χιλιάδες εθελοντές σε όλη την Ελλάδα. Είναι οι δυναμικές μειοψηφίες που μας υποστηρίζουν.
Έχετε μείνει όμως μόνο με 6 Βουλευτές. Πόσους ακόμη αντέχετε να χάσετε;
Ξέρετε ειδικά στην Ελλάδα, πολλές μάχες έχουν κερδηθεί από λίγους ανθρώπους. Και, τέλος πάντων, στο δικό μου αξιακό σύστημα το σημαντικότερο δεν είναι με πόσους άλλους πολεμάς, αλλά γιατί πολεμάς. Και τι προδίδεις αν πάψεις να πολεμάς
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H νέα σύνθεση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Με αφορμή τον τελικό του Μουντιάλ
Η δήλωσή του μετά την αποχώρηση από την Κεντρική Επιτροπή
«Ο Φάμελλος πήρε κάποιες καλές θέσεις, αλλά τα μπουρδούκλωνε» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
«Όσοι επιλέγουν διαφορετική πολιτική διαδρομή οφείλουν να παραδώσουν την έδρα»
Η πρώτη δήλωση μετά την εκλογή της στην προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας
Με 7 ψήφους υπέρ και ένα λευκό
Αναλυτικά οι πληρωμές
«Η απαγόρευση δεν εξαφάνισε την αγορά, την παρέδωσε στη μαφία» σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός
«Τα επίσημα στοιχεία αποτυπώνουν τη θετική τροχιά της χώρας μας» σημειώνει ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ασφαλιστικό Ταμείο
Ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις 2026
Μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη
Ποιες ώρες θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
«Ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα συντρόφων για ένα νέο ξεκίνημα»
Αναπτύσσεται κοινή επιχειρησιακή δράση στον τομέα της αντιτρομοκρατίας
Προτεραιότητα η πολιτική προετοιμασία και τα ψηφοδέλτια
Ο ΠτΔ επισκέφτηκε το Τζαμί Καλούτσιανης και το Οθωμανικό Λουτρό στο Κάστρο Ιωαννίνων
Tο συνολικό ποσό της δωρεάν κρατικής αρωγής ανέρχεται σε περίπου 36,5 εκατ. ευρώ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.