Πολιτικη & Οικονομια

Γιατί διακινδυνεύεται ξανά η λειτουργία του ΕΣΡ

«Να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα» απαιτεί ο Πλειός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
341381-709940.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Κίνδυνος να προκύψουν εκ νέου προβλήματα στη λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης δημιουργείται καθώς, σύμφωνα με επιστολή διαμαρτυρίας των εργαζομένων της Αρχής προς τους πολιτειακούς θεσμούς, ο νόμος 4387/2016 που αφορά την απασχόληση συνταξιούχων στη Γενική Κυβέρνηση, επιφέρει δραστική μείωση στο εισόδημα της πλειοψηφίας των μελών του ΕΣΡ.

Σε σύντομη δήλωση προέβη ο καθηγητής Κοινωνικής Θεωρίας και Μαζικής Επικοινωνίας του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος της Ολομέλειας του ΕΣΡ και του Εποπτικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την ελευθερία του Τύπου και των ΜΜΕ. Ο κ. Πλειός ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η κυβέρνηση πρέπει να επιλύσει άμεσα το ζήτημα που έχει προκύψει, το οποίο εκτός από οικονομική έχει και ηθική διάσταση και αφορά την απρόσκοπτη λειτουργία της νεοσυσταθείσας Αρχής του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Λόγω των εξελίξεων αυτών, τη Δευτέρα δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη Διάσκεψη της Ολομέλειας του ΕΣΡ, καθώς προεδρείο και μέλη τηρούν στάση αναμονής στο ζήτημα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ