Πολιτικη & Οικονομια

Παππάς: Μαζί θα ψηφιστούν μέτρα και αντίμετρα

«Στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση το συντομότερο δυνατόν»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
341360-709886.jpg

Μιλώντας το πρωί στο τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς ξεκαθάρισε ότι: «Δεν υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω λιτότητα. Όποιες παρεμβάσεις γίνουν θα είναι μηδενικού δημοσιονομικού αθροίσματος». Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι «όλα θα γίνουν ταυτόχρονα...μαζί θα ψηφιστούν τα μέτρα και τα αντιμέτρα, που θα ισχύσουν από το 2019».

Επικαλούμενος τις σχετικές δηλώσεις των Ντάισελμπλουμ και Μοσκοβισί, υποστήριξε πως θα πρέπει να ρίξουμε το βάρος από τη λιτότητα στις μεταρρυθμίσεις, καθώς υπάρχουν δυνατότητες να γίνουν δημοσιονομικές παρεμβάσεις που μπορούν να αλλάξουν το μίγμα πολιτικής.

Συμπλήρωσε ότι «αν υπάρξει παρέμβαση στο φορολογικό για μείωση του αφορολόγητου, τότε θα πρέπει να ανιχνεύσουμε τα μέτρα που θα δίνουν κοινωνικά δίκαιες και αποτελεσματικές φοροελαφρύνσεις». Για παράδειγμα ανέφερε ότι μπορεί να αυξηθεί ο φόρος πολυτελείας και να μειωθεί ο φόρος για τα βασικά είδη διατροφής, ενώ και η μείωση του ΕΝΦΙΑ βρίσκεται ανάμεσα στις φοροελαφρύνσεις.

Όσον αφορά στα εργασιακά, τόνισε πως: «θα καταφέρουμε εντός του χρονικού πλαισίου του προγράμματος να επαναφέρουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και να μην αυξηθεί το ποσοστό των ομαδικών απολύσεων». Στόχος της κυβέρνησης είναι, σύμφωνα με τα λόγια του υπουργού, να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν, καθώς δεν υπάρχει λόγος καθυστερήσεων. «Είναι μια καλή ευκαιρία να διαπιστώσει και η διεθνής κοινότητα αν κάποιοι, για λόγους σκοπιμότητας, καθυστερούν» επισήμανε.

Καταλήγοντας ανέφερε ότι η υπάρχουσα συμφωνία έχει βαθμούς ελευθερίας, όπως η παροχή της δέκατης τρίτης σύνταξης και η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ανασφάλιστους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ