Πολιτικη & Οικονομια

Ραγκούσης: Το μεγάλο «όχι» που πρέπει να πουν οι δημόσιοι υπάλληλοι

«Για πρώτη φορά πρέπει να πούμε καθαρά και απερίφραστα κάτι που το πολιτικό σύστημα δεν έχει ξαναπεί»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
341178-709572.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

Με ανάρτησή του στο facebook ο Γιάννης Ραγκούσης σημειώνει πως «για πρώτη φορά πρέπει να πούμε καθαρά και απερίφραστα κάτι που το πολιτικό σύστημα δεν έχει ξαναπεί».

Ο πρώην υπουργός και εκ των επικεφαλής της πρωτοβουλίας «Ώρα Αποφάσεων» σημειώνει πως η  «αντίσταση και η αντίδραση στον παλαιοκομματισμό της μονιμοποίησης των συμβασιούχων που ετοιμάζει ο κ.Τσίπρας πρέπει να αφορά και αφορά εξίσου τους ίδιους τους δημοσίους υπαλλήλους».

«Πρέπει και αφορά του γιατρούς και τους νοσηλευτές του ΕΣΥ που με αυταπάρνηση και πενιχρές αμοιβές κρατούν όρθιο ένα εθνικό σύστημα υγείας που έχει στην πραγματικότητα ήδη καταρρεύσει» υπογραμμίζει.

«Πρέπει και αφορά τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην εθνική άμυνα, θυσιάζοντας το μέλλον των παιδιών τους τα οποία δεν μπορούν να τα σπουδάσουν στο εξωτερικό γιατί οι μισθοί τους έχουν μειωθεί κατά 30 και 40%» αναφέρει.

«Ο παλαιοκομματισμός της αντισυνταγματικής μονιμοποίησης των συμβασιούχων πρέπει να αντιμετωπίσει την αντίδραση και την καταγγελία των ίδιων των δημοσίων υπαλλήλων» υποστηρίζει.

«Για πρώτη φορά μεν, αλλά δεν πάει άλλο δε» ξεκαθαρίζει.

«Όσο οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι βλέπουν να αναβιώνουν παλαιοκομματικές πρακτικές χωρίς να αντιδρούν, τόσο η ζωή τους θα παραμένει βαθιά μέσα στην κρίση» εξηγεί.

«Το μεγάλο ΟΧΙ στην αντισυνταγματική μονιμοποίηση των συμβασιούχων πρέπει για πρώτη φορά στην ιστορία της δημόσιας διοίκησης να το πουν οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι εκπροσωπώντας αυτοί, πρώτοι και καλύτεροι, το κοινωνικό συμφέρον» καταλήγει.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ