- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κόντρα Παππά με τα κανάλια με αφορμή το Mega
«Αδειοδότηση θα γίνει και τίμημα θα υπάρξει»
Άμεση και έντονη ήταν η απάντηση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά στην ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ περί αποφυγής ευθυνών και «χρησιμοποίησης» της απόγνωσης των εργαζομένων του MEGA για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ καλωσορίζει την ξεκάθαρη τοποθέτηση της Ένωσης Ιδιωτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας υπογραμμίζοντας ότι ακούγονται τα ίδια ψέματα και μια κορυφαία γκάφα. Τη στιγμή που η απάντηση στη χθεσινή δήλωση για τους εργαζόμενους του MEGΑ δεν έρχεται από τον πάροχο δικτύου (DIGEA) στον οποίο και απευθύνθηκε ο κ. Παππάς αλλά από τους παρόχους περιεχομένου, δηλαδή τα κανάλια (ΕΙΤΗΣΕΕ).
Και ο λόγος για τον οποίο έγινε αυτό, είναι γιατί όπως τονίζει ο Ν. Παππάς, είναι οι ίδιοι άνθρωποι ακριβώς! «Απλά έκαναν -προφανώς- λάθος στις σφραγίδες τους!» υπογραμμίζει.
Ξεκινώντας από αυτό, που είναι και το μεγαλύτερο σκάνδαλο της υπόθεσης και δημιουργεί τις στρεβλώσεις που βιώνουμε αυτές τις μέρες, προσθέτει ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, «ότι στην Ελλάδα οι πάροχοι δικτύου είναι ταυτόχρονα και οι πάροχοι περιεχομένου. Κλειστό club και αεροπειρατεία με διαγωνισμό παρωδία».
Είναι λογικό, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, να επιτίθενται στην κυβέρνηση καθώς: με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, από τον ειδικό φόρο τηλεόρασης και το τέλος χρήσης συχνοτήτων, που δεν εισέπρατταν οι προηγούμενοι (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), μπήκαν στο δημόσιο ταμείο 70 εκατ. ευρώ. Προφανώς θα προτιμούσαν μία κυβέρνηση που ξεχνά να καταλογίσει ψηφισμένους φόρους, να τους αφήνει να πορεύονται για ακόμη 27 χρόνια χωρίς άδειες. Και βεβαίως, να πιέζει τραπεζίτες για να παίρνουν αυτοί δάνεια με αέρα.
Όσον αφορά δε το απίστευτο επιχείρημα της ΕΙΤΗΣΕΕ, συνεχίζει η ανακοίνωση του υπουργού ΨΗΠΤΕ, ότι η κυβέρνηση με το νομοθέτημα του Αυγούστου θα απέλυε 2.000 εργαζομένους, ο υπουργός κ. Ν.Παππάς σημειώνει ότι είναι από τις λίγες φορές που αναφέρεται ο πραγματικός αριθμός των εργαζομένων γιατί μέχρι τώρα από τις εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων των σταθμών γινόταν λόγος για 16.000 ή 8.000 εργαζομένους. Να υποστηρίξουν δημόσια την πρόβλεψη του νόμου 4339/15 για την υποχρέωση των σταθμών να έχουν κατ'ελάχιστο 400 εργαζόμενους, καλεί την ΕΙΤΗΣΕΕ ο υπουργός ΨΗΠΤΕ. «Ας το δεχτούν αυτό και ας συνεχίζουν να μας βρίζουν».
Όσον αφορά την «πλατφόρμα» διάθεσης διαφημιστικού χρόνου, ο υπουργός υπογραμμίζει ότι «η διαφημιστική αγορά έχει γκρίζες ζώνες. Μόνο όποιος επωφελείται από αυτές αντιδρά με τόσο πείσμα στην ηλεκτρονική "πλατφόρμα" για τη διάθεση του διαφημιστικού χρόνου, η οποία εγγυάται τη διαφάνεια των συναλλαγών».
Τέλος, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ τονίζει ότι η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών θα γίνει και τίμημα θα υπάρξει, καθώς και η τελευταία απόφαση του ΣτΕ, υπογραμμίζει ότι οι σταθμοί είναι παράνομοι.
«Μέχρι τότε ας αποδείξουν ότι έστω και ένα από τα δάκρυα που έχυναν για τους εργαζόμενους δεν ήταν κροκοδείλιο. Τους τρόπους τους γνωρίζουν» καταλήγει ο Νίκος Παππάς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται πρώτοι τα χρήματά τους από τον ΕΦΚΑ
Η εξέλιξη του «μέσου όρου» και η ανάδυση μιας νέας, συμφιλιωτικής παράταξης
Από τα lockers μέχρι το EduPlan.AI
Το πραγματικό ΑΕΠ αντί για 7 μονάδες αυξήθηκε κατά 11 και οι θέσεις απασχόλησης από 200.000 έφτασαν τις 550.000, αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας
Έως 1.939 ευρώ τον μήνα για προσωπική βοήθεια
Οι πληρωμές και τα εκταμιευμένα κεφάλαια δανείων ανέρχονται συνολικά σε 28,4 δισ. ευρώ
«Κανείς δεν μιλά εξ ονόματός μου. Ό,τι θέλω να πω, το λέω μόνη μου, καθαρά και με την υπογραφή μου»
«Πάνω από τους μισούς που αποχώρησαν δεν τους ήξερα»
Νέο αυστηρό μήνυμα του πρωθυπουργού στην Τουρκία
Σε ποιες περιπτώσεις σταματά να λειτουργεί
Είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή της προτού κλείσει η Βουλή
Μέχρι πότε θα μπει στα ΑΤΜ
Η ημέρα και η ώρα που μπαίνουν τα χρήματα των δικαιούχων στα ΑΤΜ
Πότε ξεκινούν οι πρώτες διανυκτερεύσεις σε καταλύματα
Από τη χρεοκοπία της εμπιστοσύνης στην επιστροφή της αξιοπιστίας
«Ελλάδα 2.0», ακρίβεια, νέα σχολική χρονιά και χωροταξικά μεταξύ άλλων
Ο υπουργός Εξωτερικών απορρίπτει την κριτική περί «μαλθακής» πολιτικής απέναντι στην Άγκυρα
Παρεμβάσεις σε τρία κρίσιμα πεδία προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.