Πολιτικη & Οικονομια

Μοσκοβισί: «Είμαι υπέρ ενός υπουργείου Οικονομικών της Ευρωζώνης»

Ζήτησε επίσης να υπάρχει ξεχωριστός προϋπολογισμός από αυτόν της ΕΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
340839-708956.jpg
EPA/STEPHANIE LECOCQ

Σε σημερινή ομιλία του στη Βιέννη, ο Γάλλος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί μεταξύ άλλων ζήτησε να εμβαθυνθεί η ολοκλήρωση της Ευρωζώνης σημειώνοντας σχετικά:

«Μερικοί υποστηρίζουν πως η εμβάθυνση της ζώνης του ευρώ μπορεί να είναι διχαστική, καθώς τα κράτη μέλη της ΕΕ δεν είναι και τα 27 μέλη του ευρώ. Πιστεύω πως αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος».

Παράλληλα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος υπογράμμισε πως στηρίζει τη δημιουργία νέων θεσμών ειδικά για την Ευρωζώνη, μεταξύ των οποίων θα είναι και ένας προϋπολογισμός που θα είναι χωριστός απ' αυτόν της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακόμη, ο Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε πως η ΕΕ θα πρέπει να έχει το δικό της υπουργό Οικονομικών, ο οποίος συγχρόνως θα είναι και επίτροπος.

«Είμαι υπέρ ενός υπουργείου Οικονομικών της ευρωζώνης. Είμαι υπέρ ενός προϋπολογισμού ή μιας δημοσιονομικής δυνατότητας της ευρωζώνης να διαχειρίζεται ένα ορισμένο ποσό ικανό να μας βοηθήσει να επενδύσουμε από τη μια πλευρά και επίσης να καταπολεμήσουμε την ανεργία», δήλωσε χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφους λίγο πριν την ομιλία του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ