- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Βούτσης αποκλείει ενδεχόμενο εκλογών μέσα στο 2017
Αισιόδοξος ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα η αξιολόγηση
«Η παρουσία του κ. Μοσκοβισί, κατατείνει ακριβώς ότι στις 20 Φλεβάρη μπορεί να δοθεί μια ισχυρή ώθηση, με τις πολιτικές παραμέτρους οι οποίες μπορούν να καταγραφούν από πλευράς του Eurogroup, που θα είναι και το πράσινο φως, έτσι ώστε μέχρι τις αρχές του Μάρτη να μπορέσουμε να μπούμε σε αυτό το όχημα (σ.σ την ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ)», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Ο κ.Βούτσης πρόσθεσε ότι «θα έχουμε θετική έκβαση. Έχω μια αισιοδοξία στη βάση αξιόπιστων, πληροφοριών και αναλύσεων, οι οποίες γίνονται και γίνονται πάνω στο τραπέζι πια, ευτυχώς».
Κληθείς να σχολιάσει την εκτίμηση ότι είναι πιθανόν τον Μάρτιο να χαθεί αυτή η ευκαιρία και τότε πάμε για το καλοκαίρι ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε: « Ή Μάιο, ή Ιούνιο, Ιούλιο..... Και γνωρίζετε πολύ καλά ότι κάναμε κάθε προσπάθεια, όπως κάνουμε κιόλας, έτσι ώστε να βγούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από τη δεύτερη αξιολόγηση».
Ο Νίκος Βούτσης προχώρησε στην εκτίμηση ότι « το ’17 μπορεί να είναι σαν το ’89. Για τη διεθνή κατάσταση και για την Ευρώπη. Είναι τόσο οριακό έτος. Είναι σαφές ότι όλοι μιλάνε με όλους, ότι η πολιτική διαπραγμάτευση φέρνει σε διεργασίες πρωτόγνωρες, αντιφατικές, μεταβατικές, αμήχανες όλους με όλα. Και το ότι είναι παρούσα η Ελλάδα ως πολιτικός πλέον παράγοντας σε αυτήν τη διαπραγμάτευση είναι εξαιρετικά σημαντικό για το Ελληνικό πρόγραμμα, πάντοτε μιλάω για το Ελληνικό πρόγραμμα».
Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι «οι εκλογές για το 2017 οπωσδήποτε αποκλείονται», όπως απέκλεισε κατηγορηματικά να επαναληφθούν τα γεγονότα του καλοκαιριού του 2015.« Κι αυτό αποκλείεται απολύτως κι από το συσχετισμό δυνάμεων που έχει διαμορφωθεί σε σχέση με το μεγάλο κάδρο, όπως σας είπα προηγούμενα, κι ούτε είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δικαστικές εξελίξεις, αντιδράσεις και επιπτώσεις στο πολιτικό σκηνικό ενόψει εκλογικού κύκλου
Μια προσέγγιση στις πολλαπλές ερμηνείες του δυτικού πολιτισμού και στις αντιφάσεις που τον συνοδεύουν
Πολιτική αντιπαράθεση και σκάνδαλα στο εσωτερικό, την ώρα που η χώρα ενισχύει τη γεωπολιτική και οικονομική της θέση στο εξωτερικό
Ποια ποσά κερδίζουν οι τυχεροί;
«Μείωση των ωρών, χωρίς μείωση μισθού - Προτεραιότητα η νέα γενιά» - Η ανάρτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
Ιστορική παρέμβαση για την προστασία των θυμάτων και των επιζώντων
«Ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην οικονομική συνεργασία των δύο χωρών», τόνισε ο πρωθυπουργός
Ντάισελμπλουμ: «Με κάνει περήφανο ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών προεδρεύει του Eurogroup»
Μπορεί να μην το κάνουν ευθέως αλλά στην πραγματικότητα αυτό ακριβώς λένε
Νέες κατηγορίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για μηχανισμούς ελέγχου και παραπληροφόρησης από το Μαξίμου
Στόχος είναι η παροχή εξειδικευμένης φροντίδας για την αποκατάσταση των ωφελούμενων
«Απορρίφθηκε η αγωγή που είχε καταθέσει σε βάρος μου», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Ποιες είναι οι καλύτερες ώρες για να μπείτε στην πλατφόρμα και να αποφύγετε την ταλαιπωρία
Πότε πληρώνονται κύριες και επικουρικές
Τελευταία ευκαιρία για όσους δεν έχουν κάνει τη σχετική αίτηση
Για σημάδια δημοκρατικής οπισθοδρόμησης στην ΕΕ, κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
«Η χώρα μπορεί να καινοτομήσει περισσότερο, να εξάγει γνώση, τεχνολογία και αγαθά»
Συζητήσεις για Block 2, κάθετο διάδρομο και 3+1, με στρατηγική σύμπλευση Ελλάδας ΗΠΑ
Μήνυμα για σύγχρονο κράτος και οικονομία - Έμφαση στα 36 δισ. του Ταμείου, στα πλεονάσματα και τη μείωση του χρέους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.