Πολιτικη & Οικονομια

Ο Πούτιν κατά του Μακρόν, διακριτικά υπέρ της Λεπέν

Ενώ είναι νωπές ακόμα οι ιστορίες με Τραμπ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Πρέπει να δούμε τα γεγονότα: δύο μεγάλα Μέσα, το 'Russia Today' και το 'Sputnik', που ανήκουν στο ρωσικό κράτος, ασχολούνται καθημερινά με τη διασπορά και τη μετάδοση ψευδών ειδήσεων. Στη συνέχεια οι ειδήσεις αυτές αναπαράγονται και έρχονται να βαρύνουν τη δημοκρατική ζωή μας». Ζητάμε από μεν τον πρόεδρο και την κυβέρνηση της Γαλλίας «να διασφαλίσουν τη δημοκρατική εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας», από δε τους δημοσιογράφους και τους πολίτες να επαγρυπνούν.

Με τη δήλωση αυτή, το κίνημα "En Marche!" του υποψήφιου προέδρου της Γαλλίας κ. Εμανουέλ Μακρόν (φωτογραφία), καταγγέλλει -σ΄ αυτή τη φάση ακόμα έμμεσα- την παρέμβαση της Ρωσίας στα προεκλογικά πράγματα της Γαλλίας.

Στις δημοσκοπήσεις αυτή τη στιγμή ο κεντρώος κ. Μακρόν έρχεται δεύτερος με 22% στον πρώτο γύρο (23 Απριλίου 2017) στον οποίο προηγείται καθαρά η κ. Μαρίν Λεπέν του ακροδεξιού "Εθνικού Μετώπου".  Στο δεύτερο (7 του Μάη) ο κ. Μακρόν συντρίβει την κ. Λεπέν με "νταμπλ σκορ" και εκλέγεται πρόεδρος της χώρας.

Τα ρωσικά Μέσα μιλούν για ατασθαλίες του κ. Μακρόν όταν ήταν τραπεζίτης, για "ειδικές" σχέσεις του με τις ΗΠΑ, για ομοφυλοφιλία κλπ, ενώ προαναγγέλλουν και "εκπλήξεις" γι΄ αργότερα, από χακαρισμένη e-αλληλογραφία του Γάλλου πολιτικού. 

Οι επιθέσεις αυτές από την ημιδικτατορική Ρωσία του κ. Πούτιν στηρίζουν έμμεσα την ακροδεξιά υποψήφια. Το Νοέμβρη η ίδια χώρα είχε υποστηρίξει ανοιχτά τον κ. Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στην κ. Χίλαρι Κλίντον, κατά κύριο λόγο με μπαράζ κυβερνοεπιθέσεων από κράκερς