Πολιτικη & Οικονομια

Σκυλακάκης: Συμφέρει τη χώρα να γίνουν εκλογές πριν κλείσει η αξιολόγηση

Τι δηλώνει για τη συνεργασία του με τη ΝΔ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
340302-707694.jpg
ANA-MPA/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

«Θα συνέφερε τη χώρα να γίνουν τώρα εκλογές και χωρίς να έχει κλείσει η αξιολόγηση», υποστηρίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Δράσης Θοδωρής Σκυλακάκης, ο οποίος, προ ημερών, συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και συμφώνησαν τη συνεργασία και ένταξης της Δράσης στη Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Σκυλακάκης, στη συνέντευξή του δηλώνει κατηγορηματικά ότι συμφωνεί με την άποψη του Αδώνιδος Γεωργιάδη «καλύτερα να μην κλείσει η αξιολόγηση για να οδηγηθούμε σε εκλογές», εξηγώντας ότι αυτό θα συνέφερε τη χώρα.

Ο πρόεδρος της Δράσης απαντά σε όσους πιστεύουν ότι η συνεργασία με το κόμμα του προσδίδει νεοφιλελεύθερο προφίλ στη ΝΔ λέγοντας ότι «έχουν πιπιλήσει τόσο την καραμέλα του νεοφιλελευθερισμού που απορώ πώς δεν έχουν βγάλει άφτρα!». Και εξηγεί ότι «το μίσος σε κάθε τι φιλελεύθερο ενώνει την άκρα δεξιά και την άκρα αριστερά».

Μιλώντας για τη συνεργασία του με τη ΝΔ υποστηρίζει ότι η Δράση συμφωνεί απόλυτα με τις θέσεις που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη και προσθέτει ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισε τη μάχη της ηγεσίας στη ΝΔ γιατί δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξει συμβιβασμός με την κυβέρνηση Τσίπρα και το πρόγραμμα που εφαρμόζει».

Ερωτηθείς «αν ο ίδιος θα είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ» ο Θεόδωρος Σκυλακάκης εξηγεί ότι «δεν έχει γίνει καμία τέτοια συζήτηση» και ο ίδιος δεν έχει αποφασίσει αν θα πολιτευτεί.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να βρεθεί η ΝΔ αν κερδίσει τις εκλογές μπροστά σε ένα 4ο μνημόνιο, ο κ. Σκυλακάκης απαντά στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «όχι, αν οι εκλογές γίνουν τώρα» και εξηγεί ότι «υπάρχει χρόνος με μια ριζοσπαστική μεταρρυθμιστική πολιτική να προλάβουμε να φέρουμε μία σημαντική οικονομική ανάκαμψη τον επόμενο χρόνο για να βγει η χώρα στις αγορές το 2018».

Επιπλέον, ο, πρόεδρος της Δράσης υποστηρίζει ότι ο πρόβλημα της χώρας δεν είναι δημοσιονομικό «είναι ότι η χώρα δεν παράγει γιατί κανείς δεν επενδύει».

Στο ερώτημα «αν χρειάζεται να μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις», ο Θ. Σκυλακάκης υπογραμμίζει στο Πρακτορείο ότι «αν οι επενδύσεις επανέλθουν σταδιακά τότε η χώρα μπορεί να πετύχει ανάπτυξη ύψους 6-7% για την επόμενη τετραετία» και ερωτηθείς αν συμφωνεί με την άποψη του άλλοτε στενού του συνεργάτη Στέφανου Μάνου ότι «όλες οι συντάξεις από το 2017 πρέπει να πάνε στα 700 ευρώ» απαντά ότι διαφωνεί και υποστηρίζει ότι «το ασφαλιστικό χρειάζεται ριζική μεταρρύθμιση ανάλογη με αυτή που έκανε πριν μερικά χρόνια η Σουηδία».

Τέλος, για το αν «η ΝΔ πρέπει να μειώσει τους υπαλλήλους στον δημόσιο τομέα», ο Θεόδωρος Σκυλακάκης εκτιμά ότι «η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να πολεμήσει τη διαφθορά στο κράτος, να εφαρμόσει αξιοκρατία και να αυξήσει δραματικά την αποτελεσματικότητα του κράτους με ιδιωτικοποιήσεις και μαζική εφαρμογή ηλεκτρονικής διακυβέρνησης».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.