Πολιτικη & Οικονομια

Ο Τσίπρας κυνηγάει πάλι πολιτική συμφωνία για να κλείσει η αξιολόγηση

Αγώνας δρόμου και τηλεφωνικών επαφών για να υπάρξει συμφωνία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
340240-707581.jpg

Τους τόνους αναμένεται να ανεβάσει σε λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ έναντι των θεσμών και κυρίως του ΔΝΤ.

Όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Ναυτεμπορική», ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει για μια ακόμη φορά πολιτική συμφωνία σε ανώτατο επίπεδο προκειμένου να κλίσει η δεύτερη αξιολόγηση μακριά από τις «παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ».

Σύμφωνα με ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος, που επικαλείται η εφημερίδα, η χθεσινή δήλωση του Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι υπάρχει έδαφος να επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα την προσεχή εβδομάδα «δεν απηχεί πλήρως την πραγματικότητα», αφού δεν υπήρξε συμφωνία με δεδομένη την απαίτηση των δανειστών όλη η συζήτηση και φυσικά οι τελικές αποφάσεις να παρθούν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα.

Απαίτηση που οι Ευκελίδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης δεν δέχθηκαν με δεδομένο ότι τα τεχνικά κλιμάκια έχουν σαφείς εντολές με βάση τις απαιτήσεις των θεσμών, τις οποίες η Αθήνα έχει απορρίψει, και τίποτε άλλο πέραν αυτών.

Το πιθανότερο είναι ότι ο κ. Τσακαλώτος θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες για έναν ακόμη γύρο συνομιλιών -όπως μεταδίδει και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενώ ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει τηλεφωνικές επικοινωνίες με Ευρωπαίους ομολόγους του προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο και να υπάρξει συμφωνία πριν από την άνοιξη και τις εθνικές εκλογές σε Ολλανδία και Γαλλία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ