Πολιτικη & Οικονομια

Α. Τσίπρας στη Βουλή: Εντυπωσιακά αποτελέσματα στην καταπολέμηση της διαφθοράς

Περισσότερα βήματα σε δύο χρόνια απ' ό,τι όλες τις προηγούμενες δεκαετίες,  τόνισε ο πρωθυπουργός

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στην Ώρα του Πρωθυπουργού στη Βουλή, ο Α. Τσίπρας  αναφέρθηκε στα «εντυπωσιακά», κατά τα λεγόμενά του, αποτελέσματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην καταπολέμηση της διαφθοράς.

 Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Σταύρου Θεοδωράκη, τόνισε πως «για πρώτη φορά κάθισαν στα γκισέ του ταμείου όσοι δεν πλήρωναν τα προηγούμενα χρόνια».

 

Ενδεικτική της δευτερολογίας του, η αναφορά του κ. Τσίπρα για την υπόθεση SIEMENS, με την οποία προκάλεσε τον κ. Μητσοτάκη στην επικείμενη συνάντησή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο να της ζητήσει την έκδοση του Μιχ. Χριστοφοράκου ώστε να διεξαχθεί δίκαιη δίκη στην Ελλάδα, όπως έχει κάνει ο πρωθυπουργός στις επαφές του με την κ. Μέρκελ.

  

Επιπλέον επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι το μεγάλο φαγοπότι σταμάτησε στη χώρα και ότι αυτή η κυβέρνηση είναι που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια.

 

Αναφορικά με τα ζητήματα του πόθεν έσχες, σχολίασε ότι η κυβέρνηση έχει λοιδορηθεί όσο καμία άλλη για θέματα που αποδείχθηκε ότι δεν είχαν καμία ουσία.

Τέλος, σχετικά με το ζήτημα των εντύπων ΜΜΕ που έθεσε ο κ. Θεοδωράκης, ο πρωθυπουργός είπε ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού ήταν ο μόνος που είπε «ναι» όταν ο ίδιος είχε ζητήσει από τη Βουλή ότι θέλει συναίνεση των κομμάτων για να υπάρξει ρύθμιση για να διασωθεί ένα ιστορικό συγκρότημα.