Πολιτικη & Οικονομια

Νέα δήλωση Πετρόπουλου: «Πολίτες μου ζητάνε να τους αυξήσω τις εισφορές» (video)

Ενώ διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης 

4781-128427.jpg
Κατερίνα Παναγοπούλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
340031-707239.jpg
ΑΠΕ

Ένα βήμα παραπέρα προχώρησε ο υφυπουργός Εργασίας, μετά την πρωινή δήλωσή του στη Βουλή ότι τον σταματούν πολίτες και τον ευχαριστούν λέγοντάς του ότι σώθηκαν από το νέο σύστημα εισφορών. Το βράδυ απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την πρωινή του δήλωση είπε πως "κάποιοι μου κάνουν παράπονα γιατί θέλουν να πληρώνουν και ψηλότερες εισφορές!" εξηγώντας ότι του το λένε αυτό για να λάβουν στο μέλλον μεγαλύτερη σύνταξη.

Όσον αφορά στα ειδοποιητήρια που έχουν αναρτηθεί ήδη στον ΕΦΚΑ, ο υφυπουργός είπε ότι ετοιμάζει φόρμα η οποία θα είναι έτοιμη πιθανόν την επόμενη εβδομάδα και την οποία θα μπορούν να συμπληρώνουν οι πολίτες ώστε να πληρώσουν εισφορά 9,22% (και όχι 26,95%) σε περίπτωση που εργάζονται με μπλοκάκι και έχουν έως δύο εργοδότες ή είναι μισθωτοί και έχουν παράλληλη απασχόληση με μπλοκάκι σε έως 2 εργοδότες.

Λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του υφυπουργού και ενώ η εκδήλωση ήταν σε εξέλιξη, μέλη της οργάνωσης Generation 400 μαζεύτηκαν έξω από τον χώρο πέταξαν φέιγ βολάν, ανάρτησαν πανό και φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Όπως φαίνεται στο βίντεο κάποιοι προκάλεσαν τους διοργανωτές λέγοντας τους «εσείς ακόμα δεν προσληφθήκατε ως μετακλητοί;» 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ