Πολιτικη & Οικονομια

Αισιόδοξος για το κλείσιμο της αξιολόγησης ο Νίκος Βούτσης

Απορρίπτει το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
339876-707001.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε συνέντευξή του στο tvxs.gr ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, εμφανίζεται αισιόδοξος για το κλείσιμο της αξιολόγησης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους θεσμούς, υπογραμμίζοντας το γεγονός πως στόχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι να διαφανεί πως τα προγράμματα ακραίας λιτότητας βρίσκονταν στη σωστή κατεύθυνση, παρότι έχουν αποτύχει.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Βούτσης για να αιτιολογήσει την αισιοδοξία του:

«Οι διεργασίες που γίνονται σε ολόκληρη την ΕΕ είναι πολύ σημαντικές, η ρευστότητα είναι τρομακτική στο διεθνές οικονομικό κλίμα, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ούτε η σχέση της νέας ηγεσίας των ΗΠΑ με το ΔΝΤ και άρα και η παρέμβαση του ΔΝΤ στην ΕΕ. Αυτή η ρευστότητα, λοιπόν, καθώς και το γεγονός ότι ως χώρα έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας, μας κάνει αισιόδοξους ότι θα βρεθούν λύσεις συμβατές με αυτά που έχει πει και ο κ.Ντράγκι: Δηλαδή, κάποιες ελάχιστες προϋποθέσεις βιωσιμότητας του χρέους και κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, ώστε από το Μάρτιο κιόλας να μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση».

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να τονίσει πως «η ποσοτική χαλάρωση δεν θα μας δώσει το διαβατήριο για τις αγορές. Θα είναι το σήμα όμως προς τις αγορές έτσι ώστε και οι τράπεζες να σταθούν όρθιες, να επανέλθουν καταθέσεις, και η χώρα να μπορέσει να πετύχει τους στόχους οι οποίοι από όλα τα διεθνή φόρα έχουν συνομολογηθεί για το 2017».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της Βουλής απορρίπτει το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ενώ επεσήμανε πως στις πιέσεις των δανειστών η ελληνική αντίδραση θα είναι η επιμονή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ