- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προάγει το κομματικό κράτος, καταγγέλλει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ
Τα “πυρά” συγκεντρώνει η Έφη Αχτσιόγλου, καθώς καταγγέλλεται από τον Σύλλογο Υπαλλήλων του Υπουργείου Εργασίας για “καταστρατήγηση κάθε έννοιας αξιοκρατίας”
Ότι καθημερινά δέχεται καταγγελίες για τοποθέτηση προϊσταμένων σε διάφορες οργανικές μονάδες του Δημοσίου με “πελατειακά και κομματικά κριτήρια", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Την ίδια ώρα ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Υπουργείου Εργασίας “δείχνει” την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, εγκαλώντας την για την απόφασή της να καθορίσει η ίδια τα κριτήρια για την επιλογή των προϊσταμένων των δύο νέων Διευθύνσεων που συστάθηκαν στο Υπουργείο της, καθώς επίσης και των τριών τμημάτων τους, “καταστρατηγώντας κάθε έννοια αξιοκρατίας".
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:
"Δεκάδες είναι οι καταγγελίες που φτάνουν καθημερινά στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τοποθέτηση προϊσταμένων σε διάφορες οργανικές μονάδες του Δημοσίου με πελατειακά και κομματικά κριτήρια. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παρά τις τυμπανοκρουσίες για διαφάνεια – νομιμότητα – αξιοκρατία στο Δημόσιο, συντηρεί και ενισχύει το καταδικασμένο μοντέλο διακυβέρνησης που προάγει την ευνοιοκρατία, τις πελατειακές σχέσεις και το κομματικό κράτος.
Έτσι η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Υπουργείου Εργασίας, με την υπ. αριθμ. 1060/Δ9.341/2016 απόφασή της καθόρισε η ίδια τα κριτήρια για την επιλογή των προϊσταμένων των δύο νέων Διευθύνσεων που συστάθηκαν με τον Ν. 4445/2016 στο Υπουργείο της, καθώς επίσης και των τριών τμημάτων τους, καταστρατηγώντας κάθε έννοια αξιοκρατίας.
.
Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, η επιλογή των προϊσταμένων Διευθύνσεων θα γίνει από την ίδια την Υπουργό(!!!) η οποία προφανώς «έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της» τα όσα ορίζονται στον Ν. 4369/2016 (που η συγκυβέρνηση ψήφισε πρόσφατα) για τη διαδικασία και τα κριτήρια επιλογής προϊσταμένων.
Τα όσα συμβαίνουν στο Υπουργείο Εργασίας δεν αποτελούν την εξαίρεση, αλλά τον κανόνα για όσα συμβαίνουν σήμερα στο Δημόσιο. Αντίστοιχες είναι οι καταγγελίες της ΠΟΓΕΔΥ (Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων) για μετακινήσεις και προαγωγές προϊσταμένων με κομματικά, πελατειακά κριτήρια, της ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθώς και της ΠΟΕΔΗΝ για καρατομήσεις Διευθυντικών στελεχών σε νοσοκομεία και δήμους.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ύστερα από τα παραπάνω:
§ Καταγγέλλει το πελατειακό – κομματικό κράτος που στήνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στο Δημόσιο, με τις ετσιθελικές, αυθαίρετες αποφάσεις της.
§ Καλεί την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης και την Κυβέρνηση να ανακαλέσουν τις συγκεκριμένες αποφάσεις και να αξιοποιήσουν αξιοκρατικά όλο το ανθρώπινο δυναμικό του Δημοσίου.
§ Τέλος, δηλώνουμε ότι θα αντιδράσουμε δυναμικά και με όλα τα μέσα σε κάθε τέτοια μεθόδευση, προασπίζοντας το κύρος της Δημόσιας Διοίκησης και το Δημόσιο συμφέρον.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ".
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα διαφορετικό wrap από την επίσκεψη της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στη Βόρεια Ελλάδα
Oι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών
Υψηλότερο εισοδηματικό όριο, πρόσβαση χωρίς κριτήρια για τρίτεκνους και πολύτεκνους και αυξημένο voucher
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα πολιτισμού και πολιτιστικής διπλωματίας
Το σίγουρο είναι ότι το νομικό τοπίο έχει αλλάξει δραστικά από την εποχή της Χρυσής Αυγής
Η 90ή ΔΕΘ βρίσκει την ελληνική οικονομία στο τέλος μιας ιστορικής περιόδου χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και μπροστά στο δύσκολο τεστ της επόμενης ημέρας.
Από τα πρώτα περίπτερα του 1926 και τη μεταπολεμική έκρηξη έως τη σημερινή οικονομική και πολιτική σκηνή της χώρας, η ΔΕΘ συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής και ετοιμάζεται για το μέλλον
Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις των αναλυτών
Ποιες περιοχές εντάσσονται στο πρόγραμμα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού εγκαταστάσεων
Ο «πελάτης» αξιολογεί τη σχέση του με την εξουσία με βάση το προσωπικό όφελος. Ο «πολίτης» ενδιαφέρεται και για πράγματα που δεν μεταφράζονται άμεσα σε ευρώ στην τσέπη του
Η αναφορά στον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
Με αιχμή τον συνεδριακό, γαστρονομικό, πολιτιστικό και ιαματικό τουρισμό, η Θεσσαλονίκη αξιοποιεί τη θέση της και εξελίσσεται σε έναν ολοκληρωμένο διεθνή προορισμό
Η θερμή υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η ιδιωτική κλινική ήταν δηλωμένη ως απλό παθολογικό ιατρείο
Επισκέφτηκε το πάρκο βιοτεχνολογίας Athens LifeTech Park στα Σπάτα
«Έχει κριθεί πολλάκις με την ίδια ετυμηγορία, αυτή του αποτυχημένου πρωθυπουργού»
Ποιες περιοχές ωφελούνται από τον επιμερισμό του ειδικού τέλους
«Το ΠΑΣΟΚ δεν ζητά εύνοια. Απαιτεί κανόνες. Και όταν παραβιάζονται, θα το λέμε με το όνομά του» σημειώνει η πρώην υπουργός
«Πορεύθηκε με το ταλέντο του, με ειλικρίνεια και με γνήσιο αυθορμητισμό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.