Πολιτικη & Οικονομια

Παππάς: Η συμφωνία κλείνει ακόμα και αν το ΔΝΤ έχει ρόλο συμβούλου

Τι επεσήμανε για την αξιολόγηση μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, αναφέρθηκε στην αξιολόγηση, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Είμαστε αισιόδοξοι ότι στις 20 Φεβρουαρίου αυτό το πράγμα θα κλείσει και θα μπορέσουμε να σταθεροποιήσουμε την χώρα».

Παράλληλα, επεσήμανε σχετικά πως και οι δύο πλευρές «έχουν συνειδητοποιήσει ότι δεν ευνοεί κανένα να έχουμε συνέχιση των διαπραγματεύσεων μέχρι το καλοκαίρι».

Αναφορικά δε με το αν θεωρεί πως η συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές μπορεί να ολοκληρωθεί ακόμα και στην περίπτωση που το ΔΝΤ παραμένει μόνο σε ρόλο τεχνικού συμβούλου, ο Νίκος Παππάς διευκρίνισε πως αυτό μπορεί να γίνει και μάλιστα, πιστεύει πως «ακόμα και σε κύκλους πέραν της κυβερνητικής πλειοψηφίας αυτό έχει αρχίσει να γίνεται κατανοητό».

Τέλος, σε σχετική ερώτηση για το αν είναι σε γνώση της κυβέρνησης πληροφορίες περί πρωτοβουλίας Γιούνκερ να κλείσει η αξιολόγηση και να μεταφερθεί η συζήτηση για μεσοπρόθεσμο και νέα μέτρα, για μετά τις γερμανικές εκλογές ο υπουργός απάντησε: «Η Κομισιόν μπορεί και πρέπει να παίξει έναν πάρα πολύ ενεργό ρόλο. Η κινητικότητα του προέδρου Γιούνκερ είναι κάτι θεμιτό και ευκταίο, διότι όπως γνωρίζετε είναι και ο πρώτος πρόεδρος της Κομισιόν ο οποίος εξελέγη εκ των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών».