Πολιτικη & Οικονομια

«Έπεσα έξω σαν πρωτάρης», παραδέχεται ο Ρουμπινί για την Ελλάδα

Αιφνιδιασμένος, «όπως όλοι», δηλώνει ο προβεβλημένος οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, από το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Φιλοξενούμενος στη διαδικτυακή έκδοση του «Spiegel», ο Ρουμπινί ομολογεί πως οι περσινές προγνώσεις του περί εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ κατά τους επόμενους δώδεκα μήνες ήταν αβάσιμες.

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αιφνιδιασμένος, «όπως όλοι», δηλώνει ο προβεβλημένος οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, από το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Φιλοξενούμενος στη διαδικτυακή έκδοση του «Spiegel», ο Ρουμπινί ομολογεί πως οι περσινές προγνώσεις του περί εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ κατά τους επόμενους δώδεκα μήνες ήταν αβάσιμες.

Αποδίδοντας το γεγονός στην αλλαγή στάσης των Γερμανών, οι οποίοι αποφάσισαν εντέλει ότι τους συμφέρει να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, υπενθυμίζει πως είχε προειδοποιήσει ήδη από το 2006 για την επερχόμενη οικονομική κρίση. Παράλληλα, ζητά να δοθεί περισσότερος χρόνος στις υπερχρεωμένες ευρωπαϊκές χώρες, για να βελτιώσουν τα δημοσιονομικά μεγέθη τους.