Πολιτικη & Οικονομια

Οι Τούρκοι βλέπουν συνωμοσία για τους «8» - Ο Τσίπρας είχε συμφωνήσει με τον Ερντογάν

«Και είχε σκοπό να εκδώσει έστω τους 6, 48 ώρες πριν από την απόφαση του Αρείου Πάγου, αλλά πιέστηκε από το αντιτουρκικό λόμπι»

sgdi.jpg
Μαριάννα Μαρμαρά
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
338895-704878.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti

Ο διευθυντής και αρθρογράφος της άκρως φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Daily Sabah Ιλνούρ Τσεβίκ επιβεβαιώνει εμφατικά την επίσημη θέση ότι είχε γίνει συμφωνία Τσίπρα - Ερντογάν για την έκδοση των «8», την οποία «πιέστηκε (σ.σ. ο Έλληνας πρωθυπουργός) την τελευταία στιγμή να αθετήσει» από τη Γερμανία, καθώς και η Μέρκελ πιέζεται με τη σειρά της από το «αντιτουρκικό και αντι-Ερντογάν λόμπι» που επηρεάζει υψηλά ιστάμενους Ευρωπαίους αξιωματούχους. Μάλιστα, η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι ο Αλέξης Τσίπρας σκεφτόταν σοβαρά να εκδώσει έστω και τους 6 από τους  8 Τούρκους αξιωματούχους 48 ώρες πριν από την απόφαση του Αρείου Πάγου, αλλά την τελευταία στιγμή έκανε πίσω! Επίσης, το άρθρο κλείνει με ευθείες απειλές ότι αν η Ελλάδα δεν καταλάβει ότι είναι προς το συμφέρον της να εκδώσει τους «8», αλλά και άλλους «τρομοκράτες», τότε θα έχει συνέπειες. Άλλωστε, η τουρκική πρόκληση στα Ίμια την Κυριακή ήταν ένα «πρώτο μικρό μήνυμα», καθώς η Τουρκία «ξέρει πώς να πλημμυρίσει τα νησιά με Σύριους πρόσφυγες».

«Οι ηγέτες της Γερμανίας και της Ελλάδας κάνουν ό,τι μπορούν για να βλάψουν τις σχέσεις των χωρών τους με την Τουρκία, υποθάλποντας τρομοκράτες από ομάδες όπως το PKK και η FETÖ (η οργάνωση που πρόσκειται στον εξόριστο Γκιουλέν), που έχουν διαπράξει σφαγές στην Τουρκία». Με αυτή την πρόταση ξεκινά το άκρως  συνωμοσιολογικό και απειλητικό του άρθρο ο Ιλνούρ Τσεβίκ.

«Εντός Ευρώπης δρα ένα πολύ ισχυρό αντιτουρκικό λόμπι»

Και συνεχίζει εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «υπάρχει ένα δυνατό αντιτουρκικό και αντί-Ερντογάν λόμπι στην Ευρώπη, που χρησιμοποιεί ανθρώπους σε υψηλά πόστα στη Γερμανία, προκειμένου να πλήξουν τις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας-Γερμανίας και ΕΕ». Κατά τον ίδιο, τα λόμπι μέχρι στιγμής επιτυγχάνουν τους στόχους τους.

Τη θεωρία του ο Τούρκος αρθρογράφος την στηρίζει στο γεγονός πως ο Άρειος Πάγος διαφώνησε στην έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών, τους οποίους το καθεστώς Ερντογάν θεωρεί πραξικοπηματίες, αλλά και στο γεγονός πως «ξαφνικά» 40 Τούρκοι αξιωματούχοι, οι οποίοι επίσης κατηγορούνται για δεσμούς με την απόπειρα πραξικοπήματος τον περασμένο Ιούλιο, ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία, λίγο πριν από το προγραμματισμένο ταξίδι της Άνγκελα Μέρκελ στην Τουρκία.

Μάλιστα, ο Τσεβίκ προχωρά τη θεωρία συνωμοσίας ένα βήμα παραπέρα σχολιάζοντας: «Η προσπάθεια των πραξικοπηματιών να ζητήσουν άσυλο στη Γερμανία είναι ένα ζήτημα μεγάλης αμηχανίας και οπισθοχώρησης για τη Φράου Μέρκελ».

Από τα βέλη του Τούρκου αναλυτή δεν τη γλιτώνει ούτε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος «είχε υποσχεθεί στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θα φρόντιζε αμέσως να εκδοθούν στην Τουρκία αυτοί οι 8 ανυπότακτοι στρατιώτες. Ωστόσο, έπειτα από μακριές νομικές μάχες κι έντονη παρασκηνιακή δράση τους τελευταίους έξι μήνες, (σ.σ. στην Τουρκία) σοκαριστήκαμε όταν ακούσαμε την περασμένη εβδομάδα ότι το Ανώτατο Ελληνικό Δικαστήριο απέρριψε την έκδοσή τους».

«Ο Τσίπρας σκόπευε να εκδόσει έστω τους 6 από τους 8, 48 ώρες πριν από από την απόφαση του Αρείου Πάγου, αλλά έκανε πίσω την τελευταία στιγμή πίσω»

Ο Τσεβίκ συνεχίζει, επικαλούμενος δικές του πηγές και πληροφορίες, υποστηρίζοντας ότι «ο Τσίπρας είχε σκοπό να τηρήσει την υπόσχεσή του στην Τουρκία, παραδίδοντας έστω τους έξι από του στρατιωτικούς πραξικοπηματίες στην Τουρκία, 48 ώρες πριν από την απόφαση του Αρείου Πάγου, αλλά “πείστηκε” την τελευταία στιγμή να μην επέμβει».

Αν μία τέτοια πληροφορία όντως ισχύει, τότε αποδεικνύεται πως ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε λογαριάσει χωρίς τον ξενοδόχο, χωρίς δηλαδή να λάβει υπόψη του ότι για τέτοια θέματα, τον λόγο έχουν τα ελληνικά δικαστήρια.

Ο αρθρογράφος της Sabah συνεχίζει το ρεπορτάζ του, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα και ο Έλληνας πρωθυπουργός δέχθηκε «πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κυρίως από τη Γερμανία», επειδή «η τρομοκρατική οργάνωση του Γκιουλέν (FETÖ) που πιθανώς οργάνωσε την απόπειρα πραξικοπήματος, χειραγώγησε ανθρώπους σε υψηλά πόστα στη Γερμανία, που μετά πίεσαν αφόρητα τον Έλληνα πρωθυπουργό».

Κατά τον Τσεβίκ «ο Αλέξης Τσίπρας και άνθρωποι όπως αυτός, θυμάται το άσχημο πρόσωπο των πραξικοπημάτων και τι έκαναν οι στρατιωτικοί της χούντας στη χώρα του, ώστε του βγαίνει αβίαστα να αντιτίθεται στους πραξικοπηματίες. Επίσης, συνειδητοποιεί τη σημασία που έχουν οι τουρκικές προσπάθειες να κρατηθούν οι Σύριοι πρόσφυγες μακριά από τα ελληνικά νησιά και για αυτό τον λόγο δεν θέλει να ανταγωνιστεί την Τουρκία». Για τον Τούρκο αναλυτή τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Ο Τσίπρας «προφανώς δέχθηκε απειλές και υπέκυψε στις πιέσεις. Αυτό βέβαια δεν αναιρεί το γεγονός ότι απέτυχε να είναι εκπληρώσει την υπόσχεσή του, κάτι που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

«Η Ελλάδα υποθάλπει και παρέχει άσυλο σε Τούρκους τρομοκράτες οι οποίοι εκπαιδεύονται να σκοτώνουν στους προσφυγικούς καταυλισμούς»

Μάλιστα, για την τουρκική εφημερίδα, η μη έκδοση των «8» είναι «μόνο ένα από τα φρικτά παραδείγματα για το πώς η Ελλάδα δίνει άσυλο σε τρομοκράτες που σκοπεύουν να χτυπήσουν την Τουρκία».

Και προκειμένου να στηρίξει αυτή τη θεωρία γράφει τα εξής εξωφρενικά: «Μέχρι σήμερα, η Ελλάδα απέτυχε να εκδώσει τουλάχιστον 50 τρομοκράτες που συγκαταλέγονται στη λίστα της Τουρκίας. Αυτό που είναι λυπηρό είναι ότι οι μισοί είναι μέλη του διαβόητου ακραιο-αριστερού τρομοκρατικού μετώπου DHKP-C, που ευθύνεται για τη δολοφονία πολλών Τούρκων και έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα και σε άλλες αμερικανικές εγκαταστάσεις στην Τουρκία. Αυτοί οι άνθρωποι βρίσκουν καταφύγιο στην Ελλάδα. Εκπαιδεύονται στους καταυλισμούς προσφύγων στην Ελλάδα. Έχουν άμεσους δεσμούς με τους συντρόφους τους στην Τουρκία και μπαινοβγαίνουν στην Τουρκία για να σκοτώσουν και να σπείρουν τη βία. Και παρόλα αυτά η Ελλάδα δεν τους εκδίδει. Αυτός είναι ο τρόπος που συμπεριφέρεται μια πολιτισμένη χώρα;

»Η Ελλάδα υποθάλπει τόσο τρομοκράτες του PKK, όσο και μέλη της FETÖ. Έτσι, κάποιοι Έλληνες δείχνουν να σκέφτονται πως “ο εχθρός του εχθρού μας είναι φίλος μας”. Κάνουν λάθος».

«Τα Ίμια είναι μόνο αρχή. Ξέρουμε πώς να πλημμυρίσουμε τα νησιά και την Ευρώπη με Σύριους πρόσφυγες»

Τέλος, ο Τσεβίκ προειδοποιεί κι απειλεί: «Έχουμε δείξει ξανά και ξανά ότι δεν είμαστε εμείς ο εχθρός και ότι δεν θέλουμε να είμαστε ο εχθρός, αλλά αν συνεχίσετε να μας προκαλείτε, τότε θα ανταποδώσουμε στα ίσα.

»Η επίσκεψη στις βραχονησίδες του Καρντάκ (σ.σ. Ίμια) στο Αιγαίο του Τούρκου επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων είναι ένα πρώτο μικρό μήνυμα. Ας ελπίσουμε ότι θα το καταλάβουν (σ.σ. οι Έλληνες).

»Ξέρουμε πώς να αφήσουμε τους Σύριους πρόσφυγες να πλημμυρίσουν τα ελληνικά νησιά και από εκεί την υπόλοιπη Ευρώπη».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.