Πολιτικη & Οικονομια

Τζανακόπουλος: Λέμε «ναι» στην παράταση του «κόφτη»

«Όχι» σε άλλα μέτρα - «Δε φοβόμαστε τις εκλογές»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
338624-704230.jpg

Δεχόμαστε παράταση του «κόφτη» και μετά το 2018, αλλά «δεν πρόκειται να νομοθετήσουμε  μέτρα… Το μοναδικό σενάριο πάνω στο οποίο εργαζόμαστε είναι το κλείσιμο της αξιολόγησης. Δεν φοβόμαστε τις εκλογές».

Αυτό είναι το «ζουμί» από τη συνέντευξη που ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος παραχώρησε στο σημερινό «Έθνος της Κυριακής»

Τα ουσιωδέστερα σημεία:

  • «Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες και η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται πυρετωδώς ώστε να βρεθεί κοινό έδαφος. Οι πολιτικές και οικονομικές προϋποθέσεις υπάρχουν, και οι διαβουλεύσεις προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι έντονες»
  • «Εμείς έχουμε καταθέσει προτάσεις και εργαζόμαστε για την επίτευξη ασυμφωνίας. Μπορούμε να αποδεχθούμε υπό προϋποθέσεις την παράταση του αυτόματου δημοσιονομικού διορθωτή, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να νομοθετήσουμε νέα μέτρα. Αυτό είναι κάτι που κατανοούν όλες οι πλευρές εκτός του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου» (ΔΝΤ)
  • Το ΔΝΤ «συνεχίζει να μην ξεκαθαρίζει τη θέση του και να κρατά μια αμφίσημη στάση. Αποτέλεσμα είναι διαρκώς να κωλυσιεργεί και να προκαλεί ζημία».
  • Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Σόιμπλε «εκφράζει μια γερασμένη, φοβική και υπερσυντηρητική Ευρώπη που αμφισβητείται από παντού. Το μείζον πολιτικό διακύβευα όμως είναι το πρόσημο της αμφισβήτησης στην Ευρώπη. Αν δηλαδή θα επιτευχθεί από την ακροδεξιά ή από την Αριστερά και τις προοδευτικές δυνάμεις»
  • Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ότι «δίνει σε κάθε ευκαιρία διαπιστευτήρια υποταγής». Δεσμεύεται εθελοντικά όχι μόνο για την υλοποίηση των πιο παράλογων απαιτήσεων, αλλά για «ακόμη περισσότερα»
  • «Το μοναδικό σενάριο πάνω στο οποίο εργαζόμαστε είναι το κλείσιμο της αξιολόγησης. Δεν φοβόμαστε τις εκλογές».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ