- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Τζανακόπουλος: Λέμε «ναι» στην παράταση του «κόφτη»
«Όχι» σε άλλα μέτρα - «Δε φοβόμαστε τις εκλογές»
Δεχόμαστε παράταση του «κόφτη» και μετά το 2018, αλλά «δεν πρόκειται να νομοθετήσουμε μέτρα… Το μοναδικό σενάριο πάνω στο οποίο εργαζόμαστε είναι το κλείσιμο της αξιολόγησης. Δεν φοβόμαστε τις εκλογές».
Αυτό είναι το «ζουμί» από τη συνέντευξη που ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος παραχώρησε στο σημερινό «Έθνος της Κυριακής»
Τα ουσιωδέστερα σημεία:
- «Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες και η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται πυρετωδώς ώστε να βρεθεί κοινό έδαφος. Οι πολιτικές και οικονομικές προϋποθέσεις υπάρχουν, και οι διαβουλεύσεις προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι έντονες»
- «Εμείς έχουμε καταθέσει προτάσεις και εργαζόμαστε για την επίτευξη ασυμφωνίας. Μπορούμε να αποδεχθούμε υπό προϋποθέσεις την παράταση του αυτόματου δημοσιονομικού διορθωτή, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να νομοθετήσουμε νέα μέτρα. Αυτό είναι κάτι που κατανοούν όλες οι πλευρές εκτός του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου» (ΔΝΤ)
- Το ΔΝΤ «συνεχίζει να μην ξεκαθαρίζει τη θέση του και να κρατά μια αμφίσημη στάση. Αποτέλεσμα είναι διαρκώς να κωλυσιεργεί και να προκαλεί ζημία».
- Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Σόιμπλε «εκφράζει μια γερασμένη, φοβική και υπερσυντηρητική Ευρώπη που αμφισβητείται από παντού. Το μείζον πολιτικό διακύβευα όμως είναι το πρόσημο της αμφισβήτησης στην Ευρώπη. Αν δηλαδή θα επιτευχθεί από την ακροδεξιά ή από την Αριστερά και τις προοδευτικές δυνάμεις»
- Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ότι «δίνει σε κάθε ευκαιρία διαπιστευτήρια υποταγής». Δεσμεύεται εθελοντικά όχι μόνο για την υλοποίηση των πιο παράλογων απαιτήσεων, αλλά για «ακόμη περισσότερα»
- «Το μοναδικό σενάριο πάνω στο οποίο εργαζόμαστε είναι το κλείσιμο της αξιολόγησης. Δεν φοβόμαστε τις εκλογές».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιος ζήτησε τους ελέγχους και πότε;
Με αφορμή τα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας
Πώς αξιολογούν οι πολίτες την επίσκεψη Ρούμπιο στην Ελλάδα
Δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη απόφαση
«Θα είμαι πάντα ευγνώμων σε Τραμπ και Ρούμπιο»
Η αθέατη πλευρά μιας διπλωματικής θητείας
Η εξέλιξη έρχεται μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο η Αμερικανίδα πρέσβης είχε ζητήσει 100.000 δολάρια από δωρητή
Πού οφειλόταν η καθυστέρηση στην εξέλιξη του προγράμματος
Eγκαινίασε τη Σχολή Μη Επανδρωμένων και Αυτονόμων Συστημάτων Θάλασσας στο «ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ»
Παρουσίαση από τον Νίκο Ανδρουλάκη και τη Μιλένα Αποστολάκη - Ευθεία σύγκριση με την κυβέρνηση
Οι σύντροφοι της Χαριλάου Τρικούπη πήραν ένα άρθρο γνώμης που απευθυνόταν σε περιορισμένο κοινό και του χάρισαν πανελλήνια επιτυχία
Πυρά από τον πρώην δήμαρχο Αθηναίων στη νυν δημοτική αρχή
Η συνομιλία με τους συντελεστές
Είχε αποχωρήσει τον Ιούλιο από τον ΣΥΡΙΖΑ
Τι προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος
Τι αναφέρει ο συντονιστής ομάδας εργασίας για το Ινστιτούτο του Αλέξη Τσίπρα
Με αφορμή τις εξελίξεις στα δυο κόμματα
Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι η σημερινή εικόνα της Γραμμής 1 είναι προβληματική
Τι είπε για στέγαση και ενεργειακή κρίση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.